Partija sezone Filipa Đuričića nije bila dovoljna, “ružno pače” spasilo Kaljari u 90. (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.12.19. | 17:05

Montela je sad stvarno gotov, Balotelijev najvredniji gol u Breši

Fenomenalnu partiju je danas pružio Filip Đuričić, postigao lep gol, upisao još lepšu asistenciju, ali ni to nije bilo dovoljno da njegov Sasuolo baci na kolena neuništivi Kaljari. Čudesni Sardi su se vratili iz dva gola deficita i pogtokom u 90. minutu izborili remi 2:2 na Mapei stadionu.

Remi u prošlom kolu protiv Juventusa očigledno nije bila slučajnost. Sasuolo igra odličan fudbal. Pokazao je to i danas protiv najvećeg iznenađenja sezone. I zaslužio je pobedu…

Izabrane vesti

Od prvog minuta su Neroverdi napadali Kaljari i stvarali šanse. Posle fantastičnog solo prodora Filipa Đuričića u petom minutu su i poveli. Srbin je krenuo kao metak ispred svog gola sa loptom, prošao nekoliko rivala i izdržao nekoliko duela pre nego što je doneo loptu pred protivnički gol i idealno asistirao Berardiju za 1:0.

Nastavili su domaći da igraju bolje, Ćićo Kaputo je umalo povisio na 2:0. Pretili su i Lokateli, Boga, Đuričić je imao sjajan šut, na drugoj strani je pokušao samo Simeone. Drugi gol je bio nemivnost i došao je u 35. minutu. Toljan je prošao po levoj strani i poslao povratnu na penal, a Đuričić sjajno iz prve poslao loptu pod prečku.

Kaljari je odigrao užasno poluvreme, ali je uzvratio u drugom. Tek što je počelo drugo poluvreme, mladi golman Turati je loše procenio jednu sveću, a iskusni Žoao Pedro ga glavom prebacio i po ko zna koji put ove sezone udahnuo život Sardima.

Imao je Sasuolo ubrzo šansu da opet povede dva razlike, VAR im je dodelio penal, ali je Berardi sa metara pogodio prečku, lopta se odbila na gol-liniju i vratila se u teren. Kaljari je počeo da pritiska, a trener Maran kao poslednju izmenu uveo lokalnog momka Danijelea Ragacua. Omaleni napadač je karijeru započeo u Kaljariju, debitovao 2008. u Seriji A, ali nije oduševio i posle dve godine je krenula serija pozajmica. Igrao je po raznim niželigašima od 2011. (Verona, Pro Verćeli, Lanćano, Rimini, Olbija), da bi se mnogi iznenadili kada ga je Kaljari opet kupio u leto 2018. Doduše, ostao je prošlu sezonu na pozajmici u Olbiji i tek letos je Maran odlučio da mu pruži novu šansu. Sa 28 godina je dočekao i tokom nedelje je golom i asistencijom doneo Kaljariju pobedu nad Sampdorijom u kupu, da bi danas protiv Sasuola u 90. minutu postigao gol vredan remija kojim je Kaljari ostao na četvrtom mestu. Nije mogao da zadrži suze... 

U okršaju dva trenera kojima omča otkaza visi već danima iznad glave, Valter Macari je zakopao Vinćenca Montelu. Torino je pobedio Violu 2:1 bez gomile bitnih igrača, a Macari je kupio mir na neko vreme. Što se Montele tiče, on sada stavrno mora da pakuje kofere jer se Fiorentini posle četvrtog uzastopnog poraza smeši borba za opstanak.

Toro je od početka napao Violu svim silama da bi posle dvadesetak minuta igre i nekoliko solidnih šansi, Simone Zaza iskoristio ukazano poverenje Macarija. Ansaldi je centrirao sa levog krila, a Zaza se sjajno snašao na petercu.

Nastavio je Toro da napada, a Fiorentina je prvi put zapretila posle 50 minuta igre kada je Vlahović neprecizno šutrao glavom posle kornera. Pokušao je i Kjeza, a onda je Ansaldi sjajnu partiju krunisao golom koji je rešio pitanje pobednika. Opet je Argentinac imao sjajan solo prodor, ali ovoga puta kroz sredinu i pogodio je udarcem po zemlji sa 18 metara.

Toro i Macari su mogli da odahnu, mada ih je gol Kaseresa u nadoknadi malo uplašio. Ipak, bilo je kasno za Violu, a Montela bi trebalo sam da podnese ostavku… Fiorentina je pružila sramnu partiju.

U derbiju začelja, SPAL i Breša su odmerili snage u Seriji A prvi put posle 57 godina. Odirgaće još jedan u drugom delu sezone i ko zna kada će opet s obzirom kako igraju. Breša je kao gost slavila 1:0 golom Marija Balotelija, ali oba tima su glavni kandidati za ispadanje. Povratak Eugenija Korinija na klupu je očigledno malo prodrmalo Rondinele koje su današnjom pobedom prekinule crnu seriju od šest poraza. Breša je krenula agresivnije i odmah je zapretio Baloteli, ali je Beriša bio dobar na golu SPAL-a. Potom je i Ndoj imao dobru šansu za Brešu na poečtku drugog poluvremena, da bi put do mreže konačno našao Baloteli u 54. minutu posle loše reakcije odbrane domaćih. Bio mu je to treći gol u sezoni, ali najvredniji jer je doneo pobedu.

SPAL je imao idealnu šansu za izjednačenje u 54. minutu, ali je Petanjin penal odbranio golman Joronen. Penal je iznudio Paloski koji je tek kročio na teren. Velika tri boda za Brešu…  

SERIJA A - 15. KOLO: 

Petak

Inter - Roma 0:0

Subota

Atalanta - Verona 3:2 (1:1)
/Malinovski 44, Murijel 64pen, Đimsiti 90+3 - Di Karmine 23, 57/

Udineze - Napoli 1:1 (1:0)
/Lazanja 32 - Zjelinski 69/

Lacio - Juventus 3:1 (1:1)
/Luiz Felipe 45+1, Milinković Savić 74, Kaisedo 90+5 - Ronaldo 25/ 

Nedelja
Leće - Đenova 2:2 (0:2)
/Falko 60, Tabaneli 70 – Pandev 31, Krišito 45+5 penal/

SPAL  - Breša 0:1 (0:0)
/Baloteli 54/ 

Torino - Fiorentina 2:1 (1:0)
/Zaza 22, Ansaldi 72 . Kaseres 90+1/

Sasuolo - Kaljari 2:2 (2:0)
/Berardi 7, Đuričić 36 - Žoao Pedro 51, Ragacu 90/
18.00:  (2,00) Sampdorija  (3,40)  Parma (3,90) 
20.45:  (2,85) Bolonja  (3,30)  Milan (2,50) 

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara