Nuno Mendeš (AFP)
Nuno Mendeš (AFP)

Pari Sen Žermenov bek od 45.000.000 četiri meseca van terena

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.09.23. | 18:13

Nuno Mendeš mora u Finsku na operaciju, a Luis Enrike će moći da računa na Portugalca tek od februara

Projektovan kao budućnost reprezentacije Portugalije i Pari Sen Žeremena poziciji levog beka, ipak povrede prave velike probleme Nunu Mendešu u ranoj fazi profesionalne karijere. Momak kojeg je francuski velikan pre dve godine doveo na pozajmicu vrednu 7.000.000 evra, a minulog leta otkupio za 38.000.000, mora na operaciju, potvrdio je Pari Sen Žermen.

Naime, najnovije procene klubskog lekarskom tima pokazale su da je operacija najbolje rešenje za 21-godišnjaka koji će u petak pod nož čak na sever Evrope, u Finsku. Portugalac je povredio mišić još na minulom Svetskom prvenstvu zbog čega je pauzirao od novembra do polovine januara, zatim je nastavio da igra, ali nove nedaće zadesile su ga u Ligi 1 krajem aprila kada mu je protiv Lorijana nastradala zadnja loža. Zbog te povrede propustio je završetak sezone, a u aktuelnoj nije upisao niti jedan nastup za šampiona Francuske.

Izabrane vesti

Operacija je takva da iziskuje pauzu od četiri meseca, te će Mendeš u najboljem slučaju od februara meseca biti na raspolaganju Luisu Enrikeu, kojem je od starta sezone Lukas Ernandez neprikosnovena opcija na poziciji levog beka. Kako je Park prinčeva ovog leta napustio Huan Bernat, jedina rezervna opcija ostaje Levin Kurzava.

Mendeš je prošle sezone na 23 prvenstvena meča, odnosno za nešto više od 1.500 minuta na terenu postigao jedan, ali namestio čak šest pogodaka. Cena mu je na specijalizovanom Transfermarktu u međuvremenu porasla na 65.000.000 evra. Jedini, tržišno skuplji levi bek trenutno je Alfonso Dejvis, što znači da je Mendeš u ovom segmentu ispred Milanovog Tea Ernandeza.



tagovi

Pari Sen ŽermenNuno Mendeš

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara