PAOK doveo Bakajoka za platu od 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.08.24. | 17:05

Crno-beli iz Soluna dobili zvučno pojačanje

Nije uspeo PAOK da se domogne Lige šampiona, pošto je nakon dve pobede nad banjalučkim Borcem eliminisan od Malmea, ali će za utehu igrati u Ligi Evrope. Za rivale su Solunjani dobili Mančester Junajted, Real Sosijedad, Galatasaraj, Slaviju Prag, Ferencvaroš Viktoriju Plzenj, Steauu i RFS. Kako bi bili konkurentini u borbama za drugu fazu, kao i u domaćem prvenstvu koje su započeli sa dve pobede, crno-beli su odlučili da u finišu prelaznog roka pojačaju ekipu dovođenjem jednog zvučnog imena.

Reč je o Tjemueu Bakajoku, nekadašnjem fudbaleru Monaka, Milana, Čelsija, Napolija... Iskusni defanzivni vezista stigao je u Grčku iz Lorijana za obeštećenje koje su klubovi želeli da sakriju, ali se navodi da će mu plata biti 1.000.000 evra po sezoni. Ugovor je potpisan na godinu dana, piše Lekip, a mogao bi da bude produžen na još jednu.

Izabrane vesti

Bakajokova karijera je u silaznoj putanji od kada je leta 2017. stigao iz Monaka u Čelsi za 40.000.000 evra. Igrao je redovno u prvoj sezoni na Stamford Bridžu, ali nije uspeo da se nametne pa je pozamljen Milanu. Potom i Monaku, Napoliju, pa ponovo Rosonerima. Nigde nije uspeo da se izbori za otkup ugovora, što je dovelo do toga da prošlog leta kao slobodan igrač ode u Lorijen. Tamo je sakupio 20 nastupa u Ligi 1, ali nije uspeo da pomogne ekipi da ostane u prvoligaškom društvu. Nakon ispadanja u niži rang došlo klub je želeo da rastereti budžet za plate i pustio 30-godišnjeg Parižanina da potraži drugi klub. Otud i ne treba očekivati da je obeštećenje koje je platio PAOK bilo posebno visoko, pa je klub iz Soluna mogao da ponudi igraču visoku platu.

Sigurno je da Bakajoko ima kvalitet da unapredi igru ekipe Razvana Lučeskua, a videćemo u kakvoj formi je stigao u Solun.

Bilo je naznaka tokom ovog leta da bi mogao u Panatinaikos, međutim, iskusni fudbaler izabrao je PAOK.


tagovi

PAOKTjemue BakajokoLetnji prelazni rok 2024Lorijen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara