Luka Jović (©Reuters)
Luka Jović (©Reuters)

Pao dogovor: Jović i naredne sezone u Milanu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 16:48

Srpski napadač neće menjati sredinu ovog leta

Teško će svi igrači učesnici Evropskog prvenstva moći da se u potpunosti fokusiraju na turnir budući da je sa transfer spekulacijama uveliko počelo, ali Luka Jović taj problem neće imati. Srpski napadač maksimalno će moći da se posveti utakmicama u Nemačkoj pošto prema navodima Releva već zna gde će igrati sledeće sezone.

Dan uoči okršaja sa Engleskom u prvoj utakmici grupne faze Evropskog prvenstva transfer guru Mateo Moreto ispred pomenutog španskog medija piše da je Jović postigao dogovor sa čelnicima Milana o ostanku u klubu.

Izabrane vesti

Jović je među Rosonere stigao prošlog leta potpisavši ugovor na jednu sezonu uz opciju produžetka i već sredinom takmičarske godine brojni mediji počeli su da spekulišu o budućnosti bivšeg napadača Fjorentine, Reala i Ajntrahta… Ide, ostaje, ide, ostaje… Menjale su se prognoze u zavisnosti od Jovićevih partija u dresu Milana. Poslednju u nizu informacija po pitanju ugovora plasirao je upravo Mateo Moreto pre nekoliko dana napisavši kako su mu čelnici italijanskog kluba ponudili novi, ali da je Jović zatražio nekoliko dana da donese odluku.

Isti izvor sada tvrdi, doduše ne navodeći detalje, da je bivši fudbaler Crvene zvezde doneo odluku da ostane na San Siru i sledeće sezone. Da bi tako moglo da bude dalo se naslutiti i na osnovu izjave koju je Zlatan Ibrahimović pre dva dana.

"Želimo da dovedemo još jednu 'devetku' posle Žiruovog odlaska. Imamo Luku Jovića, ali ima prostora još jednog igrača", izjavio je legendarni švedski napadač.

Taj prostor mogao bi da popuni Džošua Zirkze, koji je i najveća želja Rosonera u letnjem prelaznom roku. Ipak, pregovori sa agentima Bolonjinog napadača ne idu najbolje – navodno traže 15.000.000 evra na ime provizije – pa je italijanski velikan spremio i alternative u liku Armanda Broje (Čelsi), Artjoma Dovbika (Đirona) i Samua Omorodiona (Atletiko Madrid).

Jović je prošle sezone u svim takmičenjima odigrao (uglavnom ulazeći sa klupe) 30 utakmica i ostvario učinak od devet golova i jedne asistencije.


tagovi

Luka JovićLetnji prelazni rok 2024Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara