Olivje Žiru (Reuters)
Olivje Žiru (Reuters)

Pao dogovor, Čelsi prodao Žirua u Milan za siću!

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 20:44

Samo još lekarski

Milan je na pragu prvog velikog pojačanja ovog leta pošto je sve dogovorio oko transfera francuskog napadača. Ostaje još da Žiru obavi lekarske preglede i da stavi paraf.

Već nekoliko poslednjih prelaznih rokova je Žiru bio meta italijanskih klubova. Bio je na korak od transfera u Inter, pa u Lacio, tražio ga je i Juventus, a italijansku epizodu će ipak odigrati u Milanu.

Izabrane vesti

Rosonerima je bio preko potreban napadač Žiruovog kalibra ali nisu imali novac da uđu u trku za nekog skupljeg golgetera. Odlučili su se za iskusnog Francuza koji je u Čelsiju izgubio minutažu i status. Želeo je Žiru da napusti Stamford Birdž još letos, pa i zimus, ali  mu londonski klub nije dozvolio da ode. Lampard i Tuhel su ga držali kao alternativu sa klupe i davali mu šansu na kašičicu. To što je igrao, odigrao je jako dobro i postizao gol na svakih 109 minuta ali mu se sudbina nije promenila.

Čelsi je ovog leta aktivirao klauzulu o dodatnoj godini ugovora i produžio saradnju sa Žiruom do leta 2022. godine ali samo kako bi makar nešto zaradio i ne bi ga izgubio za džabe. Na kraju će zaraditi siću. Plavci su pristali na ponudu Rosonera od 1.000.000 evra fiksno plus dodatnih 1.000.000 kroz bonuse. Aktivacija bonusa će biti vezana za plasman Rosonera u Ligu šampiona ili za Žiruov broj odigranih utakmica.

Mnogo bolje od Čelsija će finansijski da prođe Žiru. Iako ima 34 godine, potpisaće dvogodišnji ugovor vredan 3.500.000 evra po sezoni plus bonusi.

Žiru ni u Milanu neće imati ulogu prvog centarfora pored Zlatana Ibrahimovića ali će svakako imati veću minutažu. Iskusni Šveđanin je i prošle sezone propustio dobar deo utakmica zbog povreda i umora, a Milan nije imao adekvatnu zamenu. Sada će Rosoneri sa dvojicom veteran rešiti pitanje špica.

Podsetimo, Milan je danas od Breše otkupio i Sandra Tonalija, a dogovorio je i novi ugovor sa desnim bekom Davideom Kalabrijem pošto je Italijanu duplirana plata 1.300.000 na 2.600.000 evra po sezoni.

Sledeće pojačanje Milana bi mogao da bude španski ofnazivac Isko za kojeg je Real Madridu već ponuđeno 15.000.000 evra.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Olivije Žiru

Obaveštavaj me

Milan
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara