(©AFP) Pogled na Red Bul ring
(©AFP) Pogled na Red Bul ring

Sezona F1 počinje u Alpima pred praznim tribinama?

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.04.20. | 21:53

Vlasti Austrije dale saglasnost

Čak devet prvih trka u ovogodišnkjem kalendaru Formule 1 je ili otkazano ili odloženo. Razlog je poznat, to je pandemija virusa korona.

Kako su redom otpadali, tako smo od 9. marta, kada je nova takmičarska godina u najjačem cirkusu trebalo da počne tradicionalno u Melburnu, tako smo stigli do juna. To jest do Velike nagrade Francuske. Međutim, tu se javio novi problem, a to su tamošnje vlasti koje su produžile zabranu masovnih okupljanja do sredine jula.

Izabrane vesti

A pošto je trka na stazi Pol Rikard zakazana za 28. jun, jasno ja da od toga neće biti ništa. Francuzi sada traže način da odgode gran pri, što znači da je sada sledeća da bude prva trka u sezoni Fomrule 1 na redu Velika nagrada Austrije.

Tamo je situacija sasvim drugačija, pošto su počele da se ukidaju ionako labave mere karantina i već je dato do znanja da se trka može održati i to planiranog datuma – 5. jula. Naravno, pred praznim gledalištem na tribinama Red Bul ringa.

Do sada je odloženo osam trka - u Australiji, Vijetnamu, Kini, Holandiji, Španiji, Azerbejdžanu i Kanadi, ali je za sada samo Rusija dobila novi datum, 27. septemebar. Otkazan je samo jedan gran pri, u Monte Karlu, a lako bi moglo da se dogodi da mu se još koji pridruži, pošto će se sezona po svemu sudeći voziti u značajno smanjenom formatu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara