(© AFP)
(© AFP)

Panika u Interu: Smanjuju se plate, Konte traži garancije za projekat, vise velika imena

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.05.21. | 06:10

Stiven Žang u akciji

Lako bi moglo da se ispostavi da je osvajanje 19. skudeta samo paravan za organizacione i(li) finansijske probleme Intera. Nije se među navijačima stišala euforija posle 11 godina čekane titule, a iz tabora novog prvaka Italije stižu signali da je situacija u klubu alarmantna.

Sve posle zahteva predsednika Stivena Žanga da se svi zaposleni odreknu dve plate. Pod terminom „svi zaposleni“ Kinez misli baš svi: od igrača i članova stručnog štaba, preko lekarskog osoblja, ljudi zaduženih za održavanje terena, sve do administrativaca.

Izabrane vesti

Potpredsednk Havijer Zaneti je pre neki dan rekao kako Nerazuri grcaju u ekonomskim nevoljama, a Žang je prvog radnog dana ove sedmice pokušao da ih reši. Pojavio se u Sportskom centru „Apijano Đentile“ i igrčima predložio da se odreknu primanja u trajanju od dva meseca. Prema informacijama Gazete delo sporta, projekcija prvog čoveka Intera je da će na taj način uštedeti oko 25.000.000 evra i makar malo ublažiti efekte krize.

Drugi izvori, pak, navode da je Žang predočio svima u Interu plan po kome bi se plate trajno smanjile, što bi možda imalo pozitivan efekat na kasu, ali poguban na učinak na terenu. Jer, ko nije plaćen kako se dogovorio, nema ni motiv da igra.

Više medija na Čizmi prenosi da je situacija u Interu panična i u prvi plan stavlja Antonija Kontea, kao arhitektu ovosezonskog uspeha. Navodi se da šef stručnog štaba nije bio prisutan na sasantku Žanga i igrača, a izražava sumnja da iznenadno otkazivanje konferencije za medije pred meča sa Romom može imati veze sa ljutnjom trenera. Ne prvom ove sezone.

Očekivalo se da titula donese osmehe u Inter, ali je donela brige. Pre svega po pitanju Konteovog statusa. Italijani pišu da će trener narednih dana, verovatno posle meča sa Romom, a pre derbija sa Juventusom, pričati oči i oči sa Žangom i tražiti garancije po pitanju ulaganja u tim, u nameri da narenog proleća odbrani naslov. Predsednik ne može da mu ponudi garancije, jer novca nema. Bar ne onoliko koliko bi trebalo. Tu ni onih 25.000.000 evra ne pomažu posebno.

Narednih dana očekuju se pojedinačni sastanci igrača sa Žangom. Pod pretpostavkom da neki pristanu na finansijsku žrtvu njihovi ugovori moraju da se ratifikuju do 30. juna kad se stavlja tačka na finansijsku godinu.

Mediji bliski klubu sa „Meace“ strahuju da bi ovakva situacija mogla da udalji od Intera ne samo Antonija Konteaako ne dobije uveravanja da će se nastaviti ulaganja u projekat po njegovim zamislima – već i velika imena, kao što su Romelu Lukaku, Lautaro Martinez ili Stefan de Fraj. Posebno što Mančester Siti već obeće oko belgijskog, Barselona i dalje želi argentinskog napadača, dok je holandski štoper izuzetno cenjen u premijerligaškim klubovima.


tagovi

Antonio KonteStiven Žang

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara