Hoselu (©Reuters, AL GHARAFA FC)
Hoselu (©Reuters, AL GHARAFA FC)

Pamtiće se zauvek dva gola Bajernu: Hoselu zvanično napustio Real (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 18:44

I potpisao ugovor sa Al Garafom

Nižu se odlasci u Realu. Toni Kros je još po završetku prošle sezone objavio da ide u penziju, Naćo Fernandes pre tri dana podigao sidro, a kroz izlazna vrata Santijago Bernabeua ovog popodneva prošao je i Hoselu.

Ono što je u prethodnom periodu najavljeno Real je upravo potvrdio: visoki napadač napustio je Kraljevski klub i otišao u Al Garafu. Šampion Evrope otkupio je Hoselua od Espanjola za 1.500.000 evra i potom ga za istu sumu prodao katarskom klubu sa kojim je 34-godišnji centarfor potpisao ugovor na dve godine uz opciju produžetka na još jednu sezonu.

Izabrane vesti

'Veni, vidi, vici' izreka je kojom se najbolje može opisati Hoseluov drugi mandat u dresu Reala. Španac se u najveći klub na svetu - za čije je mlađe kategorije nastupao pre više od jedne decenije - vratio sa 33 leta i sa njim pokorio Evropu.

I mada je uglavnom imao ulogu rezerviste, i te kako je sa pet pogodaka ostavio traga u pohodu na titulu prvaka Starog kontinenta, a ona dva protiv Bajerna u polufinalu - kada je za devet minuta na terenu preokrenuo rezultat – navijači madridskog kluba pamtiće mu i prepričavati večno.

Pored Lige šampiona, Hoselu je sa Realom osvojio i titulu u La Ligi u kojoj je na 34 meča postigao 10 golova, odnosno trofej Superkupa Španije, što su ujedno tri jedina trofeja koje je osvojio u klupskoj karijeri.

Osim za Real, Hoselu je nastupao još za Seltu, Hofenhajm, Ajntraht, Hanover, Stouk Siti, Deportivo La Korunju, Njukasl, Alaves i Espanjol, a upisao je i 12 nastupa za seniorsku reprezentaciju Španije.



tagovi

HoseluReal MadridTransferiAl Garafa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara