Navijači Palmeirasa (©Reuters)
Navijači Palmeirasa (©Reuters)

Palmeiras zavodi red u Sao Paulu, smeši se nova titula za Verdao

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.03.24. | 22:37

Brazil, Paulista šampionat: Tim portugalskog stručnjaka Abela Fereira na pragu finala sa Santosom. Rival noćas (01.35) u polufinalu na svom Alijanc parku je Novorizontino, najprijatnije iznenađenje šampionata

Posle gotovo dva meseca igranja na Areni Barueri, noćas će (01.35) pred prepunim tribinama Alijanc parka u Sao Paulu, Palmeiras da ugosti ekipu Novorizontina u sklopu drugog polufinala saveznog šampionata Paulista. Polufinalni okršaj, kao i četvrtfinale, takođe će se odigrati u jednoj utakmici, a u slučaju nerešenog rezultata u regularnom vremenu sledi izvođenje jedanaesteraca.

Ovo na kraju ostavlja otvorenu konfrontaciju, iako je Verdao izraziti favorit, no, ne možemo zanemariti snagu Novorizontina, koji je u obračunu sa istom karakteristikom eliminisao Sao Paulo u prethodnoj fazi.

Izabrane vesti

Kao jedini neporaženi tim u državi Sao Paulo, Verdao dolazi kao veliki favorit u ovaj okršaj. Pritisak je naravno na domaćem timu, koji će imati priliku, uz podršku svojih navijača, da peti put zaredom dođe do finala Paulistaa. Uprkos neospornom favorizovanju Palmeirasa u dosadašnjem toku šampionata, efikasan ofanzivni sektor gostujućeg tima se mora poštovati.

01.35: (1,35) Palmeiras (4,50) Novorizontino (8,50)

Palmeiras je tokom prethodna dva meseca bio odsutan sa svog Alijanc Parka zbog obnove podloge, pa i pore toga, ipak je uspeo da postiže dobre rezultate. Ali sada će imati atmosferu apsolutno prepunog stadiona, a takođe i sintetičkog terena, što svakako na kraju ide u korist domaćinima.

Tim koji predvodi Abel Fereira ispunio je očekivanja tokom dosadašnje kampanje i ponovo se ističe kao favorit za titulu. Snažnim pohodom, startovali su bez ijednog poraza u prvoj fazi. Sa 28 bodova u dvanaest odigranih kola, Verdao je imao učinak od osam pobeda i četiri remija, pored toga što je postigao dvadeset golova i primio samo devet u ovim utakmicama.

U četvrtfinalu su se suočili sa Ponte Pretom, gde su doslovce pregazili protivnika. U meču odigranom na Areni Barueri, Zeleni su bili potpuno dominantni od početka do kraja. U prvom poluvremenu Flako Lopez je dva puta smeštao loptu u mrežu rivala i to pre isteka 20. minuta, a Muriljo je u 38. minutu učinio da njegov tim na pauzu ode sa čak tri gola prednosti. U drugih 45 minuta Palmeiras je samo povećavao vođstvo golovima Hoakina Pikereza i Flaka Lopeza. Ipak, Renato da Silva uspeo je da postigne počasni pogodak u poslednjem minutu za Ponte Pretu.

Bez ikakve sumnje, Novorizontino je najprijatnije iznenađenje u ovogodišnjem izdanju šampionata Paulista. U početnoj fazi je zapao u tako rečeno „grupu smrti“ sa Sao Paulom, Sao Bernadom i Botafogom. I pored toga, imalo je odličnu kampanju i posle 12 odigranih kola osvojili su 22 boda, što je proizvod šest pobeda i četiri remija, uz samo dva pretrpljena poraza.

U četvrtfinalu su imali težak zadatak da se suoče sa Sao Paulom na gostujućem terenu. Međutim, uz asistenciju Vileana Lepua za Romula Azeveda, Novorizontino je poveo posle samo 12 minuta igre. Međutim, Trikolori su brzo reagovali i izjednačili preko Aldemira Fereire već u 23 minutu susreta. Sa 1:1 po isteku devedesetog minuta, plasman u polufinale odlučen je penalima, gde je Novorizontino pobedio 6:5.

Kao što je ranije pomenuto, Novorizontino je imao sjajan uspeh u prethodnoj fazi, eliminišući jednog od favorita takmičenja. Takođe, kao gost, sastali su se sa Sao Paulom, koji je čak pobedio Palmeiras u ovogodišnjem Superkupu Brazila. Nema sumnje da će tim koji predvodi Eduardo Baptista igrati defanzivnije, ali i pored toga ima veoma dobru igru u ofanzivnim tranzicijama i sigurno može da izazove poteškoće daleko tehnički moćnijem domaćem sastavu. Ne verujemo da će se lakoća koju je Palmeiras imao protiv Ponte Prete ponoviti za ovu utakmicu, ali ipak je Verdao veliki favorit, ne samo u ovom susretu, već i eventualnom finalu sa Santosom, koji se po mišljenju ovdašnje fudbalske javnosti, uveliko već nazire.

BRAZIL, PAULISTA – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Četvrtak

Santos – Bragantino 3:1 (2:0)

/Hoakin 8, Giljerme 45+1, Đulijano 63 – Eduardo Saša 52/

Petak

01.35: (1,35) Palmeiras (4,50) Novorizontino (8,50)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaPaulistaPalmeirasNovorizontino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara