Foto: Reuters
Foto: Reuters

Palmeiras bez trenera nastavlja pohod ka južnoameričkom tronu

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.12.20. | 00:15

Kolumbijski vicešampion i prvak Brazila otvaraju četvrtfinale Kopa Libertadores

Uakmicom u Asunsionu, prestonici Paragvaja, u sredu od 01.30, Libertad i Palmeiras će otvoriti seriju četvrtfinalnih dvomeča u okviru Kopa Libertadores. Na premijeri ove faze takmičenja vicešampion Paragvaja ugostiće Palmeiras, jednog od favorita za osvajanje prestižnog trofeja uz River i Boku.

Šampion Brazila jedini put se na južnoamerički tron popeo 1999. godine, a dosadašnji put ka cilju nagoveštava da je aktuelna generacija spremna da se umeša u borbu za trofej i eventualno ponovi uspeh star 21 godinu.

Izabrane vesti

Palmeiras je grupnu fazu završio sa samo dva ispuštena boda uz gol razliku 17:2. Jedini remi tim iz Sao Paula upisao je protiv Guaranija na gostovanju (0:0). Niz impresivnih rezultata Palmeiras je nastavio u osmini finala ostvarivši dve rutinske pobede nad Delfinom. Posle pobede na gostovanju ekvadorskom timu 3:1, golman gostiju brojao je do pet na Alijanc Parku gde je svoj dan imao Gabrijel Veron koji je upisao dva gola i asistenciju.

Sa druge strane, Libertad se prvi put posle osam godina plasirao u četvrtfinale Kopa Libertadores. Paragvajski klub među 16 najboljih se plasirao iza Boke Juniors, a samo sedam bodova bilo miu je dovoljno da zahvaljujući boljoj gol razlici iza sebe ostavi Karakas i zakaže dvomeč protiv Vilstermana.

Na megdanu bolivijskom predstavniku klub iz Asunsiona ostvario je dve pobede (3:1, 2:0), a put do narednog stepenika trasirao je veteran Oskar Kardozo. Bivši napadač Benfike, Trabzona i Olimpijakosa postigao je tri od pet pogodaka i potvrdio da i sa 37 godina ima šta da pokaže na travnatom tepihu.

Svestan važnosti narednog susreta Gustavo Morinigo, trener Libertada, tokom vikenda je odmarao većinu najvažnijih igrača što se odrazilo na ishod utakmice protiv Sportiva Lukunea koja je završena remijem (2:2).

Trener Libertada Gustavo Morinigo, Foto: ReutersTrener Libertada Gustavo Morinigo, Foto: Reuters


Loša vest za Palmeiras je da je šef stručnog štaba Abel Fereira u petak dobio pozitivan rezultat na testu na korona virus i da od tad nije uz tim. Portugalski strateg će provesti dve nedelje u samoizolaciji, a tokom odsustva, kako prenose brazilski mediji, prati je svaki trening tima zahvaljujući dronu koji snima rad njegovih izabranika. Fereira će propustiti oba susreta sa Libertadom, a na klupi će ga menjati njegov pomoćnik Vitor Kastanjeira.

Osim Fereire, na spsku putnika zbog povreda ili virusa nisu se našli ni: Felipe Melo, Vesli, Luis Adrijano, Patrik de Paula, Luan Silva i Markos Roha.

Muke brazilskog tima za nijansu je ublažio povratak Rona koji je propustio subotnji duel protiv Santosa kako bi zalečio lakšu povredu mišića, a u konkurenciji za večerašnji meč biće i Gustavo Skarpa, ofanzivac koji je pretrpeo potres mozga na utakmici protiv Delfina.

Aktuelni rivali u okviru Kopa Libertadores su se susreli 2013. godine u grupnoj fazi. Libertad je na svom terenu slavio 2:0, dok je Palmeiras do tri boda stigao minimalnom pobedom pred svojom publikom (1:0). Poslednji put, paragvajski i brazilski predstavnik su odmerili snage u januaru 2016. godine u okviru Kopa Antel, a duel u Sao Paulu pripao je domaćinu (2:0).

Procene su da će putnik u polufinale inkasirati dodatnih dva miliona američkih dolara, što je uz prestiž, dovoljan motiv, posebno u doba finansijske krize zbog korona virusa.

KOPA LIBERTADORES, četvrtfinale

Sreda

01:30 (3,80) Libertad (3,20) Palmeiras (2,10)

23.15 (1,75) Gremio (3,50) Santos (5,10)

Četvrtak

01:30 (1,62) Boka Juniors (3,70) Internasional (6,00)

Petak

01:30 (1,35) River Plejt (4,90) Nasional (9,50)

*Kvote su podložne promenama


tagovi

PalmeirasLibertadKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara