Martin Palermo (©Reuters)
Martin Palermo (©Reuters)

Palermo vodi Olimpiju do trona

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.09.24. | 22:39

Legendarni as trener je velikana iz Asunsiona, lidera u Paragvaju, pred noćašnji (02.00) dule sa gradskim rivalom Nasionalom

Posle reprezentativne pauze i velike i veoma bitne pobede paragvajskog nacionalnog tima nad selekciojom Brazila, fudbal u zemlji Gvarani Indijanaca ponovo uzima primat. U 10. kolu formata Klausura, noćas (02.00) na stadionu Arsenio Eriko u Asunsionu, u jednom od komšijskih klasika, sastaju se Nasional i Olimpija.

Oba tima su svoju međunarodnu kampanju okončala već u prvom delu takmičarske godine, s toga su im prioriteti isključivo bazirani na nacionalna takmičenja, a pored lige gde se trenutno visoko kotiraju, oba sastava su bez većih problema pre sedam dana prošla do osmine finala Kupa Paragvaja.

Izabrane vesti

Takmičenje je već na polovini formata Klausura i sve manje ekipa ostaje u borbi za titulu. Nasional u ovom meču vidi mogućnost da se vrati u trku za najvišu poziciju, tako da još jedan negativan rezultat sigurno će izbaciti ekipu Viktora Bernaja iz borbe za trofej. Popularna Akademija se nalazi na četvrtom mestu sa 15 bodova, dva manje od drugog mesta koje pripada Sero Portenju i koji je svoj duel 10. kola već odigrao, ali i šest bodova manje od lidera Olimpije.

02.00: (3,30) Nasional (3,00) Olimpija (2,25)

U prethodnih devet prvenstvenih utakmica zabeležene su četiri pobede, tri remija i dva poraza, uz osam postignutih i pet primljenih golova. Može se reći da je tim iz Bario Obrera, jednog od centralnih krajeva Asunsiona, u dobrom trenutku. Zabeležio je tri pobede u poslednje četiri utakmice. U poslednjem meču kod kuće pobedio je Takuari sa 1:0, a u Kupu Paragvaja pre pet dana savladan je niželigaški Kristobal Kolon sa ubedljivih 5:0.

Treba naglasiti i to da je Nasional izgubio samo jednom u poslednjih šest utakmica, kada je u sklopu osmog kola na gostovanju poražen od još jednog gradskog rivala, Sero Portenja. Na poslednjih pet utakmica Nasional nije poražen, uz tri pobeda i dva remija, sa gol razlikom od pet postignutih i sa samo jednim primljenim golom.

Olimpija je, kako je ranije pomenuto, na prvom mestu sa 21 bodom i jedina je neporažena ekipa u takmičenju do sada. Tim predvođen argentinskim stručnjakom i nekadašnjim legendarnim igračem Boke Juniors, Martinom Palermom, u dosadašnjem toku Klausure zabeležio je šest pobeda i tri remija, uz 13 postignutih i samo dva primljena gola. Ima najbolji napad u takmičenju. Ostvario je i važne pobede u Kupu Paragvaja, kada je lako savladan niželigaški Kolegijales sa 3:0 u gostima.

U ovaj duel lider dolazi sa tri uzastopne pobede u paragvajskoj ligi, pobedivši minimalnim rezultatima Takuariji u gostima i Amelijano pred svojom publikom. U poslednjoj odigranoj utakmici savladali su sa 2:1 Dos de Majo. Olimpija je poslednji poraz u nacionalnoj ligi doživela u junu, i to pred svojom publikom u sklopu 22. i poslednjeg kola Aperture od Libertada reultatom 3:1.

U poslednjem okršaju ovih timova, takođe u Nasionalovom domu, Olimpija je slavila sa 1:0 golom Ramona Martineza u drugom minutu nadoknade vremena u aprilu tekuće godine.

PARAGVAJ 1, KLAUSURA

Sreda

Sol de Amerika – Libertad 0:1 (0:0)

/Kardozo 86pen/

Četvrtak

Sero Portenjo – Sportivo Trinidense 1:1 (0:0)

/Da Kosta 63 – Viljalba 79/

23.30: (2,30) Sportivo Luguenjo (3,05) Duos de Majo (3,15)

Petak

02.00: (3,30) Nasional (3,00) Olimpija (2,25)

23.30: (3,70) Heneral Kabaljero (3,25) Amelijano (2,00)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Paragvaj 1ParagvajJužna AmerikaNasional AsunsionOlimpija Asunsion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara