Andrea Kolpani (©acffiorentina)
Andrea Kolpani (©acffiorentina)

Paladinu na poklon: Italijanski Iličić u Fiorentini (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.07.24. | 15:50

Andrea Kolpani predstavljen na Artemio Frankiju

Osetne promene pretrpela je Fiorentina u prethodnom periodu. Promenila je trenera, izgubila i po makar jednog bitnog igrača u svakoj od linija tima te su bila neophodna i pojačanja. A, danas je na Artemio Frankiju predstaljeno i treće kapitalno u letnjem prelaznom roku.

Nakon dogovora koji su tokom jučerašnjeg dana postigli Fiorentina i Monca, u petak je usledila i zvanična potvrda iz Toskane: Andrea Kolpani je novi fudbaler Viole!

Izabrane vesti

Dvadesetpetogodišnji ofanzivni vezista stigao je još sinoć u Firencu, a jutros odradio medicinske preglede nakon kojih je usledilo potpisivanje ugovora. Za početak kratkoročnog pošto je Kolpani stigao na jednogodišnju pozajmicu. Za nju će Fiorentina platiti Monci 4.000.000 evra, a po isteku iste imaće opciju da ga otkupi za dodatnih 12.000.000 evra.

I velike su šanse da će Viola tu opciju iskoristiti, jer Kolpani na Artemio Franki dolazi na insistiranje novog trenera ekipe Rafaela Paladina sa kojim je prethodne dve sezone sarađivao u Monci. Pod njegovom palicom je i procvetao. Do pre dve godine popularni El Flaco nije imao ni minut u Seriji A, u debitantskoj je sakupio nešto manje od 1000 minuta, ali je prošle godine zablistao. Odigrao je svih 38 ligaških utakmica, postigao osam i namestio još četiri gola, a odličan start sezone doneo mu je u novembru prošle godine i debitantski poziv u seniorsku reprezentaciju Italije za utakmice sa Severnom Makedonijom i Ukrajinom.

Lucidan, dobar na prekidima i u igri jedan na jedan, sa izraženim plejmejkerskim sposobnostima i 'topom' u levoj nozi, Kolpani mnoge u Italiji podseća na Josipa Iličića, nekadašnjeg fudbalera upravo Fiorentine. Baš takvo poređenje pre nekoliko dana napravio je i Gaetano D’Agostino, nekadašnji fudbaler Rome, Udinezea, Beneventa, Peskare, ali i kluba iz Firence...

"Kolpani je igrač poput Iličića. Dosta podseća na Slovenca. Za mene je on odličan igrač i ono što je još bitnije – Paladino ga poznaje u dušu. Brzo bi se privikao na Firencu. To bi bio veliki posao za Fiorentinu, ali i za Kolpanija koji bi podigao svoj nivo", izjavio je 42-godišnji Italijan za Radio Bruno.

Kolpani je dete Atalante, ali u prvom timu Boginje nikada nije dobio priliku. Na seniorskom nivou prvi put je zaigrao na pozajmici u Trapaniju, nakon čega je stigao u Moncu leta 2020. godine. Isprva na dvogodišnju pozajmicu da bi ga popularni Bjankorosi po plasmanu u Seriju A otkupili za 9.000.000 evra.

Podsetimo, Fiorentina je pre Kolpanija angažovala još Marina Pongračića (Leće, 15.000.000 evra) i Mojzea Kena (Juventus, 13.000.000), dok su klub od zvučnijih imena napustili Nikola Milenković (Notingem Forest, 14.300.000), Gaetano Kastrovili (Lacio, bez obeštećenja), Alfred Dankan i Đakomo Bonaventura (istekli ugovori).



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Serija AAndrea KolpaniMoncatransferiTransferi uživoFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara