©Reuters
©Reuters

Paladino dočekao Kolpanija - 0:6 na Via del Mareu! Retegi kad krene, ne ume da stane

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.10.24. | 17:03

Ubedljivo slavlje Fiorentine protiv Lećea (6:0), Atalanta sigurna u Veneciji (2:0)

Stavio je Rafaele Paladino svoju budućnost u Firenci na ime Andree Kolpanija. Forsirao ga je i onda kada njegovoj ekipi ništa nije polazilo za ruom, ali ga je konačno dočekao! Njegov miljenik, kojeg je sa sobom doveo iz Monce, bio je glavni akter današnje fudbalske rapsodije Viole na Via del Mareu, postigao je dva gola, uz asistenciju za fantastičnih 6:0 (3:0).

Neverovatnu formu potvrdio je Mateo Retegi, koji je na četiri vezana meča za Atalantu i reprezentaciju Italije došao do cifre od šest postignutih golova i dve asistencije. Danas je Veneciji asistirao Mariju Pašaliću za prvi gol, a potom na startu drugog poluvremena potvrdio sigurno slavlje ekipe Đan Pjera Gasperinija fenomenalnim lobom udarcem - 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Kolpani je po dolasku u Firencu otkrio detalje telefonskog poziva sa mladinm stručnjakom, koji mu je poručio: "Andrea, čekam te ovde u Firenci, da nastavmo ono što smo radili u Monci". Iako je usledio ekspresan odgovor "dolazim", na onaj pravi odgovor na terenu se pričekalo sedam meseci. Do danas, Kolpani je odigrao devet utakmica u svim takmičenjima za Fjorentinu, ali bez konkretnog učinka, ali i utiska. Ipak, ovoga puta se potrudio i da učinak i utisak budu kompletni.

Tu nevidljivu barijeru probio je u 34. minutu, kaznivši loše boksovanje Falkonea preciznim udarcem u bliži ugao. Koliko mu je taj trenutak doneo samopouzdanja, pokazala je situacija kod drugog pogotka, kada je Kolpani iz "popravnog" udarca zatresao mrežu domaćina. Prvi udarac mu je odbranio Falkone, ali mu je lopta potom sela na levicu, a volej završio pravo u rašljama Lečeovog gola.

Iako je kasnije zabeležio i asistenciju Fabijana Parizija u 72. minutu utakmice, za igrača utakmice je proglašen sjajni Danio Kataldi. Iskusni vezista je takođe postigao premijerne golove u sezoni, od čega drugi iz slobodnog udarca u 45. minutu utakmice. Ipak, njemu pripadaju zasluge za veliki broj dobijenih duela na sredini terena, čitav meč i igru Viole je držao u svojim rukama, pa je zajedno sa Kolpanijem bio zaslužan za ubedljivo slavlje gostiju. Lečeu je život dodatno zagorčao Antonino Galo, koji je u finišu prvog poluvremena zaradio isključenje, ovoga puta zbog nesmotrenog saplitanja Dodoa u trenutku kada se ovome otvorio put ka protivničkom golu.

Filip Stanković je debitovao na golu Venecije, a pamtiće ga po majstoriji Matea Retegija. Ipak, drugi gol ide na dušu Antonija Kandele, kojem je italijanski reprezentativac oduzeo loptu u opasnoj zoni, krenuo ka golu, istrčao je Stanković, a Retegi ga prebacio savršeno preciznim udarcem.

Napadač Atalante je i kod Pašalićevog pogotka odradio važan deo posla. Nadskočio je svog čuvara i omogućio hrvatskom vezisti da upiše prvenac u ovoj sezoni.

Fiorentina i Atalanta su ovim pobedama došli do deobe pete pozicije, ispred Lacija i Udinezea koji su doživeli minimalne poraze u ovoj sezoni.


SERIJA A – 8. KOLO

Subota

Đenova - Bolonja 2:2 (1:1)

/Pinamonti 73, 85 - Orsolini 37, Odgor 56/

Komo - Parma 1:1 (0:1)

/Pas 45 - Boni 20/

Milan - Udineze 1:0 (1:0)

/Čukvueze 13/

Juventus - Lacio 1:0 (0:0)

/Hila 85ag/

Nedelja

Empoli - Napoli 0:1 (0:1)

/Kvarachelija 63pen/

Leče - Fjorentina 0:6 (0:3)

/Kataldi 20, 45, Kolpani 34, 54, Beltran 61, Parizi 72/

Venecija - Atalanta 0:2 (0:1)

/Pašalić 7, Retegi 47/

18.00: (2,80) Kaljari (3,05) Torino (2,70)

20.45: (4,40) Roma (3,50) Inter (1,85)

Ponedeljak

20.45: (2,35) Verona (3,20) Monca (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Andrea KolpaniMateo Retegi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara