Fudbaleri Urugvaja (©AFP)
Fudbaleri Urugvaja (©AFP)

Pakleni Urugvajci: Suarez ni sekund na terenu, šou ukrali Vinja i Arauho (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.06.24. | 05:28

Kopa Amerika: Tim Marsele Bijelse pobedio Panamu sa 3:1 i napravio veliki korak ka četvrtfinalu

Bez iznenađenja u Grupi C Kopa Amerike. SAD i Urugvaj su pobedili Boliviju i Panamu i napravili verovatno presudan korak ka četvrtfinalu.

Jenkiji su slavili protv Bolivijaca sa 2:0, dok su Urugvajci tek u finišu slomili otpor solidne Paname – 3:1 u Majamiju na stadionu Hard rok, domu NFL tima Dolfinsa. Do 85. minuta je bilo 1:0, a onda je četa Marsela Bijelse dodala gas i na kraju ubedljivo dobila selekciju iz Srednje Amerike.

Izabrane vesti

Više od decenije na pomisao Urugvaja prva asocijacija su bili sjajni napadači Edinson Kavani i Luis Suarez. Veterani su i dalje aktivni, ali se as Boke Juniors oprostio od reprezentacije, dok novi igrač Intera iz Majamija i dalje deo selekcije, ali za njega nije bilo mesta. Nije Pistolero odigrao ni sekund na premijeri šampionata.

Utorak, 03.00: (1,12) Brazil (9,50) Kostarika (19,0)

Presedeo je meč na klupi za rezerve, a udarna sila u napadu bio je fudbaler Liverpula Darvin Nunjez. Nema sumnje da će za Suareza biti mesta na terenu u narednim utakmicama, da će imati ulogu džokera kod “Ludaka”, a to je zaslužio formom u MLS-u u dresu tima s Floride gde je sjajno počeo sa prijateljem Lionelom Mesijem u špicu.

Puca od kvaliteta kod Urugvajaca. Dirigent je bio as Flamenga Đorđijan de Araskaeta, tu je perjanica šampiona Evrope, Reala, Federiko Valverde, a protiv Paname u prvom planu bili su fudbaleri po levoj strani terena, bek Flamenga Matijas Vinja i ofanzivniji igrač meksičke Toluke Maksimilijano Arauho.

Njih dvojica kreirali su vodeći gol u 16. minutu, a egzekutor je bio Arauho. Kontrolisali su igru i rezultat izabranici Marsela Bijelse, ali nije bilo overe pobede do finiša, a onda na scenu stupa Darvin Nunjez. Pet minuta pre kraja, posle jednog odbitka as tima sa Enfilda je volejom zakucao loptu u mrežu rivala u 85. minutu. Dobio je čestitke pored terena od Luisa Suareza. Pre toga je nekadašnji as Benfike imao nekoliko šansi da zatrese mrežu Panamaca, pokušao je i da inscenira penal kada se bacio kao kaskader ispred golmana.

U prvom minutu sudijske nadoknade je sjajnu partiju krunisao golom Vinja. Posle asistencije kod prvog pogotka Arauha, stavio je tačku na pobedu posle odličnog centaršuta saigrača iz Flamenga, Nikolasa de la Kruza koji je ušao u igru u 60. minutu umesto Araskaete. U poslednjoj akciji na meču Panama je postigla utešni gol preko Murilja.

Panama će put do četvrtfinala morati da traži protiv Bolivije i domaćina Kopa Amerike, dok je ovaj Urugvaj, podmlađen u odnosu na onaj od pre dve godine na Mundijalu u Kataru, mogao da bude jedan od favorita za krunu, pored večitih Argentine i Brazila, ali i Sjedinjenih Američkih Država.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

KOPA AMERIKA - 1. KOLO

Grupa C

Nedelja

SAD - Bolivija 2:0 (2:0)

/Puliišić 3, Balogun 44/

Ponedeljak

Urugvaj - Panama 3:1 (1:0)

/Arauho 16, Nunjez 85, Vinja 90+1 – Muriljo 90+4/



tagovi

Darvin Nunjezreprezentacija UrugvajaReprezentacija PanameKopa AmerikaKopa Amerika 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara