Pakleni decembar za Liverpul: Dva dana, dva meča, dva tima u samo 24 sata

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.11.19. | 21:20

Jirgen Klop se pomirio sa odlukom Fudbalske lige

Engleska fudbalska liga potvrdila je termin četvrtfinalnog duela Liga kupa između Aston Vile i Liverpula za utorak 17. decembar u 20.45 časova kako je prvobitno i bilo planirano. Odluka je usledila uprkos činjenici da Crvene samo dan kasnije očekuje učešće na Svetskom klupskom prvenstvu u Kataru gde je polufinale zakazano za sredu.

Trener Liverpula Jirgen Klop je posle trijumfa na penale nad Arsenalom u prethodnoj rundi čak zapretio i da će se tim povući iz  Liga kupa ukoliko im se raspored ne prilagodi. Iz EFL su pokazali volju da izmeste utakmicu u neki od termina dva polufinala, ali se od toga odustalo.
"Prioritet Fudbalske lige je da zadrži integritet Karabao kupa, a odluka koju smo doneli treba da očuva najvažnije interese takmčenja koje privlači milione gledalaca u zemlji i nostranstvu i koje se prenosi u 130 zemalja širom sveta", kažu iz Fudbalske lige.  

Izabrane vesti

U Liverpulu su se pomirili s odlukom i nameravaju da izvedu dva različita tima.
"Nije to idealan scenario, ali je dogovor postignut u najboljem interesu takmičenja, klubova i nas samih", kažu na Enfildu.

Tako ćemo 17. decembra na Vila Parku verovatno gledati Brustera, Kelehera, Vilijamsa, Van den Berga i ostalu mlađariju iz omladinskog tima Crvenih, pošto će Salah, Mane, Firmino, Origi, Keita i ostali dan ranije biti u Kataru gde će juriti svetsku krunu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara