©Reuters
©Reuters

Paketa u Brazilu spasava karijeru: Za godinu dana od želje Sitija, do povratka u Flamengo

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 00:48

Vezista želja kluba u kojem je ponikao

Izlaz iz krize u kojoj se našao usled optužbi za nelegalno klađenje Lukas Paketa bi mogao da pronađe odlaskom u domovinu. Naime, prema navodima brazilskog Globa fudbaler Vest Hema je želja Flamenga koji je odlučan u nameri da angažuje vezistu.

Prema navodima istog izvora, reprezentativac Brazila je na vrhu liste želja kluba iz kojeg se otisnuo u Evropu 2019. godine, a o ozbiljnosti namera kluba sa Marakane svedoči podatak da pregovore vodi potpredsednik Markos Braz.

Izabrane vesti

Razgovori povodom potencijalnog transfera su počeli pre oko mesec dana i teku u pozitivnom smeru. Odlazak Pakete sa Ostrva doprineo bi da se stiša bura oko klađenja i procesa koji je pokrenut tim povodom protiv Brazilca, dok bi Flamengo dobio značajno pojačanje.

Klub iz Rio de Žaneira odlučan je u nameri da posao bude realizovan u što kraćem roku kako bi se Paketa pridružio ekipi odmah posle Kopa Amerike, međutim još je otvoreno pitanje da li bi prelazak bio realizovan u okviru pozajmice ili transfera.

Vest Hem u svojim projekcijama ne računa na veznog fudbalera, ali istovremeno želi da nadoknadi makar deo uloženog novca prilikom kupovine Pakete iz Liona leta 2022. godine za oko 43.000.000 evra.

Rasplet u prethodnim mesecima doveo je igrača i klub u situaciju kakva nije mogla da se zamisli pre samo godinu dana s obzirom na to da je Brazilac bio na listi želja niza klubova, a da je na vrhu iste bio Mančester Siti.

Optužbe i proces koji su usledili negativno su se odrazili na status Brazilca, te je povratak u domovinu posle epizoda u Milanu, Lionu i Vest Hemu iz ove perspektive najrealniji epilog.


tagovi

Lukas PaketaVest HemFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara