(©Starsport)
(©Starsport)

Pakao Lazara Jovanovića u Izraelu: Predsednik kluba me tukao i poručio da će me uništiti (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 24.01.23. | 19:12

Srpski fudbaler prijavio slučaj policiji posle nezapamćene torture u Makabi Bnei Rejni

Pakao kakav nije viđen u Izraelu, a malo je takvih slučajeva i u svetu fudbala! Predsednik Makabi Bnei Rejne Said Basul fizički je napao Lazara Jovanovića, srpskog fudbalera koji je u avgustu iz niškog Radničkog otišao u taj klub.

Jovanović je mesecima trpeo iživljavanje, čistu torturu predsednika kluba, koji je činio sve da ga natera da sam pobegne iz Izraela glavom bez obzira, da ne odnese sa sobom ono što je pošteno zaradio na terenu. Kada nije uspeo da ga pretnjama, ucenama, maltretiranjem natera da povije kičmu, na kraju je Said Basul fizički napao srpskog fudbalera.

Izabrane vesti

Sve je eksplodiralo danas u izraelskim medijama, kada je Lazar Jovanović izašao u javnost da sve ispriča, a još više od toga rođeni Užičanin je ispričao Mozzart Sportu.

„Došao sam u Makabi 14. avgusta iz Radničkog i sve je u početku bilo super. Situacija počinje da se menja kada trener koji je tražio da me dovedu dobija otkaz posle tri kola. Dolazi na njegovo mesto novi stručnjak, koji mi u početku daje šansu, ali mi je minutaža sve manja i manja. Na kraju na jednom meču me ubacuje u igru u 91. minutu i sutradan kreće agonija“, počinje priču Lazar Jovanović.

Kreće klasično iživljavanje nad igračem kada klub želi da ga otera, ali po sistemu da ga ništa ne plati.

Trener i predsednik dolaze posle te utakmice i govore mi kako sam fizički nespreman i kako ne računaju više na mene. U redu, njihovo pravo, ne pravim problem. Odlučuju onda da više ne mogu ni da treniram sa ekipom, nego sa omladincima. I to sam progutao“.

A, onda dolazi sredina novembra.

„Ceo tim je 14. novembra dobio sedam dana slobodno, da idu kućama, da se vide sa porodicama. Samo je meni predsednik kluba poručio da ne mogu da idem. Da moram da ostanem da treniram. Besno mi poručuje da ću morati da idem da treniram u Haifi, na plaži, dva puta dnevno. A, to je sat vremena vožnje od mesta u kojem sam. Nisam imao kud, nisam želeo da kršim ugovor, da im dam nijedan povod da mogu jednostrano da ga raskinu. Išao sam u Haifu, trenirao na plaži ujutru, tu se i presvlačio, ma potpuni užas. Ostajao sam tu da čekam popodne da bih uradio i drugi trening, jer mi se nije isplatilo da se vraćam kući pa ponovo nazad“.

Jovanović je sve vreme predlagao jedno: isplatite mi ono što mi dugujete, pa da se razilazimo, ali...

„Dobio sam samo dve plate otkako sam došao. I moj menadžer im je predlagao da mi isplate ono što sam zaradio plus još jednu, pa da raskinemo ugovor, ali predsednik kluba nije hteo ni da čuje. Sve vreme mi je pretio, svašta poručivao, govorio da ne dolazim na treninge, na stadion, da ja nemam šta tu da tražim, pa čak i na kraju da će me izbaciti iz apartmana u kojem sam bio“.

I onda je sve eksplodiralo.

„Došao sam na stadion, na trening, pozdravio se sa svim saigračima, jer sam zaista sa svima njima dobar. Kada sam izašao na parking, predsednik kluba mi je krenuo u susret i ponovo svašta dobacivao i rekao mi da uđem u automobil i da se gubim odatle. Kada sam rekao da neću, uhvatio me za vrat i krenuo da me gura u auto. Rekao sam mu da se skloni od mene i posle toga mi je udario takva dva šamara da nisam znao šta me je snašlo, sve mi se okrenulo. Ostao sam u potpunom šoku. Krenuo sam sa stadiona, a on me je sve vreme pratio kolima i sve vreme mi svašta dobacivao, da će mi poslati neka tri čoveka, da ću tek videti šta će da me snađe, da će tek sad da me j*be i tako redom“.

Srećna okolnost u celoj nesreći je što je Lazar Jovanović bio svestan u svakom trenutku situacije u kojoj se našao.

„Bitno je da sam apsolutno sve snimao i slikao! Imam audio i video snimke i kako me vređa i kako mi preti, udara me, sve što mi je govorio. Na kraju sam spakovao stvari, napustio apartman i otišao na sigurno kod jednog prijatelja, a ceo slučaj sam prijavio policiji. Sve sam tamo dokumentovao, priča je došla i do izraelskih medija, koji su odmah zvali i predsednika kluba, koji je odbio da bilo šta kaže na tu temu, samo je poručio da ja lažem“.

Jovanović je sada na sigurnom, ali poručuje da kada je svu ovu torturu prošao, sada neće odustati dok sve ne istera do kraja.

„Neću odustati posle svega, šanse nema! Moram samo da istaknem da mi je neverovatnu pomoć pružilo Udruženje profesionalnih fudbalera u Izraelu, bez njih mogu slobodno da kažem da bih bio „mrtav“, odnosno da ništa od ovog ne bih uspeo. Čak će mi angažovati i advokata. Stvarno, svaka im čast i mnogo im hvala“, poručuje Lazar Jovanović, čovek koji je pretrpeo pravu golgotu u Izraelu.


tagovi

Lazar JovanovićIzrael 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara