Buongiorno Italia: Maksimović rajsferšlus, Manolas zid

Vreme čitanja: 6min | sre. 26.02.20. | 12:07

Milinković Savić jurišna strela Lacija, Inter dovodi velikog asa, promena vlasničke strukture u Romi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Utakmice Lige šampiona su u prvom planu italijanske štampe, kako jučerašnja Napolija sa Barselonom, tako i večerašnji duel Juventusa sa Lionom. Piše se i o sve izvesnijoj prodaji Rome Danu Fridkinu, dok je Lacio veoma zabrinut zbog temperature Imobilea zbog koje je preskočio jučerašnji trening.

Izabrane vesti

Tutosport najavljuje da bi Inter u slučaju da Barselona kupi Lautara Martineza mogao da krene na Grizmana, ali da je verovatnije da Argentinca zameni sa Vernerom, Marsijalom ili Obemejanom.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Napoli, tvrd orah”, piše Gazeta na naslovnici da je tim iz Napulja držao pod kontrolom Barselonu u većem delu utakmice. „Mertens stavio potpis na 1:0 i stigao Hamšika na listi najboljih strelaca Napolija. Grizman izjednačio. Gatuzo: samo su nas zagolicali”, stoji u podnaslovu. Na drugoj i trećoj strani se kaže da Mesi nije imao veče na San Paolu i da je Barsu od poraza spasao Grizman. „Gatuzo blokirao Katalonce: čvrsta odbrana i kontranapadi. Kaljehon promašio priliku za trijumf nad Barsom”, piše milanski dnevnik.

U redakcijskom komentaru pod naslovom „Rino pokušaj ponovo, ništa nije izgubljeno”, ističe se da je Napoli i sinoć pokazao da može da igra na ravnoj nozi sa Barselonom i da na Kamp Nou ima šanse da se kvalifikuje u četvrtinufinale. Gazeta je dala našem Nikoli Maksimoviću 6,5, uz obrazloženje da je bio pouzdan i da je imao šansu da zatrese mrežu Barse krajem prvog poluvremena. Gazeta takođe navodi da je Maksimović uspešno zaustavio Mesija, pogotovo u drugom poluvremenu.

Asovi za kupove: Ronaldo i De Liht. Sada je u Juveu red na specijaliste”, stavlja Gazeta teret odgovornosti na pleća dvojice najplaćenijih igrača Bjankonera u nokaut fazi Lige šampiona. „CR7 i Holanđanin su odlučili brojne evro izazove”, podseća list da su Ronaldo i De Liht najbolje partije, po pravilu, pružali na evropskoj sceni. List prenosi i da će utakmica imati miris derbija srca za Miralema Pjanića budući da ga za Lion vežu lepe uspomene. Prenose se i reči trenera Sarija koji veruje da mu je Andrea Anjeli dao poverenje da u sledeće tri godine otvori novi trijumfalni ciklus Juvea.

Dva Intera za Kontea. Rotacija u Ligi Evrope, a posle najjači sastava u meču za Skudeto koji ipak neće biti dostupan svima preko malih ekrana”, piše Gazeta da će trener Nerazura poštedeti ključne igrače protiv Ludogoreca za meč sa Juventusom u nedelju, kao i da i pored dobre volje Skaja da emituje utakmicu na kanalu koji mogu da vide svi, to neće biti moguće zbog zakonskih rešenja. Podsetimo, meč Juve - Inter se igra iza zatvorenih vrata. Gazeta izveštava i da će Handanović danas ili najkasnije sutra ujutro dobiti zeleno svetlo da stane između stativa na meču sa Bjankonerima u nedelju.

Fridkin spreman da poptiše preliminarni ugovor o preuzimanju Rome”, izveštava Gazeta da je dubinska provera poslovnih knjiga Rome pri kraju i da bi u sledećih nekoliko dana moglo da dođe do potpisa preliminarnog ugovora o kupoprodaji. U okruženju Džejmsa Palote i Dana Fridkina su uvereni da će krajem aprila ili početkom maja biti stavljen i zaključni potpis za kupoprodaju Rome.

Sa Luisom Albertom i Milinkovićem, Inzagi ima jurišne strele”, piše Gazeta da su dvojica vezista Lacija ključni igrači za vertikalizaciju igre Nebeskoplavih. Komparativna prednost Sergeja i Luisa Alberta, u odnosu na kolege iz drugih timova, je što poseduju obe neophodne karakteristike: snagu i fantaziju u velikim količinama. Uz to, Srbin i Španac, objašnjava Gazeta, za razliku od prethodnih godina kada su imali oscilacije u igri sada su pronašli i kontinuitet.

Virus: vrata zatovrena, opoziv u ponedeljak?” prenosi Gazeta da bi stanje pripravnosti u Seriji A i utakmice bez publike mogli da budu limitirani samo na sledeći vikend i da bi se od ponedeljka sve  moglo vratiti u normalnost.

CORRIERE DELLO SPORT

Fridkin lovi Mr. X”, piše Korijere da budući vlasnik traži ličnost koja bi mogla da ima veliki uticaj na ambijent. U Rimu se svi pitaju ko bi to mogao biti, pogotovo što su Frančesko Toti i Danijele De Rosi izjavili da se neće odmah vraćati u klub, odnosno da imaju druge planove. U podnaslovu se navodi da će uza nekoliko dana biti potpisan preliminarni ugovor o kupoprodaji, a da će zatim za mesec, dva biti stavljeni i konačni potpis na prelaz vlasništva iz ruku Palote u ruke Fridkina.

Fonseka se uzda u senatore”, najavljuje rimski dnevnik da će trener Rome protiv Genta izvesti na teren formaciju u kojoj će biti najiskusniji igrači, od Kolarova i Džeka do Mhitarjana. Takođe se kaže da će Pelegrini morati da preskoči utakmicu sa Gentom i Kaljarijem u šampionatu.

Lacio zabrinut zbog Imobilea”, izveštava Korijere da golgeter Nebeskoplavih ima temperaturu i da je njegov nastup protiv Bolonje pod znakom pitanja. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je Ćiro preskočio jučerašnji trening i da je ostao kući. U Laciju se nadaju da će se ponoviti priča od pre mesec i nešto dana kada je Imobile takođe imao temperaturu pred meč sa Brešom, ali se oporavio u rekordnom roku i zatresao mrežu na Rigamontiju.

Podseća se i da u timu Simonea Inzagija u subotu neće biti ni Ačerbija, ali da je stanje manje alarmantno nego u Đenovi, jer se u tim posle suspenzije zbog kartona vraća Luiz Felipe.

Korijere je na naslovnici najavio i sutrašnji specijal povodom 25. rođendana Sergeja Milinkovića Savića: „Sutra zajedno slavimo 25. rođendan Milinkovića sa specijalom na 16 strana”.

Napoli – Mesi na ravne časti. Juve, Sari se pobunio”, piše Korijere da se Napoli dobro držao protiv Barselone Lea Mesija, a da je Sari digao glas protiv odluke da se utakmice Serije A igraju bez publike na severu, a sa prisustvom navijača na tribinama na jugu. „Sve utakmice bi trebalo da se igraju iza zatvorenih vrata kako bi se garantovao jednak tretman svim akterima u šampionatu”, podvukao je Sari.

U Ligi šampiona je druga priča”, naslov je komentara Korijerea u kome se kaže da je Napoli i protiv Barselone pokazao da u ovoj sezoni pruža mnogo bolje partije nego u Seriji A, odnosno da igrači ulaze mnogo koncentrisanije, odlučnije i ratobornije u utakmice Lige šampiona nego u prvenstvene. Korijere je dao Maksimoviću odličnu sedmicu za prikazanu igru uz konstataciju da je Napoli, otkako je Gatuzo formirao pravoslavni grčko-srpski tandem u odbrani, na četiri utkamice primio samo dva gola. “Maksimović je rajsferšlus u odbrani, a Manolas zid”, istakao je Korijere.

Konte stavio Eriksena u centar igre Intera”, tvrdi Korijere da će Danac biti starter kako sutra protiv Ludogoreca u Ligi Evrope tako i u šampionatu protiv Juventusa.

TUTTOSPORT

Lav iz Liona” predstavlja torinski dnevnik Kristijana Ronalda kao presudnog igrača u meču Juvea sa Lionom koristeći igru reči sa imenom francuskog grada i reči Leone (lav). „Juve se uzda u magične poteze CR7 koji je već bio protagonista u Lionu ali sa nacionalnom selekcijom na Euru 2016”, stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama se najavljuje Juve sa De Lihtom i Bonučijem u odbrani, Bentankurom, Pjanićem i Rabioom u veznoj liniji i napadačkom trojkom Kvadrado, Dibala, Ronaldo. Takođe se prenose reči Sarija da ovogodišnja Liga šampiona neće determinisati njegovu budućnost u Juveu uprkos pisanju medija i glasinama koje kruže u poslednjih par nedelja.

Živeo Napoli”, piše lista da je Gatuzo propisno uplašio Mesija i drugove. U izveštaju se kaže da Napolijev remi zaslužuje pohvalu i da su Azuri bili bliži pobedi nego Barsa.

Korona virus: Juve-Inter na TV-u za sve ako vlada da zeleno svetlo”, piše list da još uvek postoji mogućnost da svi ljubitelji fudbala, ne samo oni koji plaćaju pretplatu Skaju, vide meč koji odlučuje o skudetu a igra se iza zatvorenih vrata.

Tri asa za Inter: Obemejan, Verner i Marsijal”, najavljuje Tutosport da bi Inter mogao da angažuje jednog od pomenute trojice igrača u slučaju da Barselona kupi Lautara Martineza. List tvrdi da bi Argentinac mogao da završi na Kamp Nou za mnogo veću sumu od raksidne klauzule u ugovoru koja iznosi 111.000.000 evra, reč je o cifri od 150.000.000 evra, koja bi omgoćila Bepeu Maroti da angažuje velikog asa. Pored pomenute trojice napadača u tekstu se navodi da je stvarni cilj Intera Grizman, ali da je zbog postojećih okolonsti on više san nego realnost.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara