Padaju "glave" na Dragau: Pepe i Konseisao više nisu u Portu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 14:14

Radikalne odluke novog predsednika Andrea Viljas Boasa

Posle smene predsednika Pinta da Koste, čije je mesto preuzeo Andre Viljas Boas, danas su zvanično svoje dugogodišnje epizode u Portu završili i trener Seržo Konseisao i kapiten tima Pepe. Legendarni strateg plavo-belih sa klubom sa stadiona Dragao osvojio je 11 trofeja, dok je Portugalac, između ostalog, osvojio četiri titule šampiona i pet državnih kupova.

Iako je sada bivši šef stručnog štaba već dogovorio sve uslove i produžetak ugovora do 2028. godine sa Pintom, dva dana kasnije došlo je do izbora za upravne organe FK Porta. Novi predsednik kluba Viljas Boas poništio je sve dogovore koje je sklopio bivši glavni čovek Porta. Samim tim dogovor sa Konseisaom i Pepeom pada u vodu. Tim će u narednom periodu voditi Viktor Bruno koji je obavljao funkciju pomoćnika kada je tim vodio Konseisao.

Izabrane vesti

Finansijski razlozi glavna su stvar zbog kojih je novi predsednik plavo-belih odlučio da saradnju ne produži sa dvojicom legendi kluba. Da je sve išlo po planu Pinta, Konseisao bi po završetku 2028. godine zaradio ogromnih 28.000.000 evra (7.000.000 po sezoni). Sa druge strane 41-godišnji kapiten tima inkasirao bi 3.000.000 evra za još jednu godinu provedenu u klubu.

Konseisao je trener sa najviše utakmica (379), pobeda (274) i trofeja (11) u istoiji popularnih Zmajeva. Strateg je takođe čovek koji je najviše uzastupnih godina vodio Porto. Rekord po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni takođe je njegov, prvak države je bio tri puta, takođe ima i četiri Kupa, tri Supekupa, ali i do sada jedini trofej Liga Kupa u istoriji Porta.

Pepe za plavo-bele odigrao ukupno 288 utakmica i postigao 17 golova. Posle epizoda u Realu i Bešiktašu, 2021. godine defanzivac se vratio u redove Porta sa kojim je još više upotpunio svoju kolekciju. Pa tako sa ekipom iz istoimenog grada sada ima ukupno 16 trofeja.

"Izuzetno poštujemo njegovu karijeru, ali postoji drugačiji put i briga da novi Porto smanji plate i troškove. To je Pepeu jasno objašnjeno. On je to razumeo i doneće razumnu odluku u vezi sa svojom karijerom", rekao je Viljas Boas.



tagovi

Viljas BoasPepeSeržo Konseisao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara