(Foto: Reuters)
(Foto: Reuters)

Pa-pa Porto! Autodestrukcija Zmajeva pred očima lisabonskih klubova

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.03.24. | 23:54

Estoril treći put u sezoni uzeo skalp ekipi Serža Konseisaa

Ako je i bilo sumnji, više ih nema, trku za šampiona Portugalije vodiće dva najveća lisabonska kluba pošto se Porto na sedam rundi do kraja šampionata iz iste isključio.

I to pred u okolini Lisabona, pred očima velikana iz prestonice! Ekipa Serža Konseisaa je u 27. rundi Primeire pretrpela poraz na gostovanju Estorilu (0:1) posle kojeg za liderom Sportingom, uz meč više, zaostaje deset bodova!

Izabrane vesti

Ni drugu sezonu zaredom Dragao neće videti titulu, a jedan od najvećih krivaca što je tako je upravo Estoril. Tim iz gradića na oko dvadesetak kilometara od Lisabona tri puta je Portu uzimao meru ove sezone. U novembru ga je tukao na Dragau u prvenstvenom meču, u decembru i u Liga kupu, večeras mu izbio još jednom izbio tri boda iz džepa.

I ponovo su se fudbaleri Porta, kao i pre pet meseci u prvom ligaškom okršaju dva tima, samouništili protiv Estorila. Tada je

Medi Taremi promašio penal pre nego što je Džordan Holsgrov pogodio minimalac, a ove subote poraz je inicirao Dijego Kosta. Golman Porta i jedan od najvrednijih igrača tima u 64. minutu nije uspeo da primiri nezgodan povratan pas Otavija, Heriberto Tavares mu je oduzeo loptu, a portugalski čuvar mreže ga na oko dvadesetak metara od gola srušio i time naveo glavnog arbitra da mu pokaže put u svlačionicu.

Samo četiri minuta kasnije domaćin je poveo. Prednost Estorilu je uz malo sreće doneo Kasijano, brazilski napadač što je tresao mrežu Porta i u Liga kupu krajem prošle godine. Lukavo je gađao bliži ugao gola Klaudija Ramosa iz slobodnog udarca - na isti način i Holsgrov pogodio na Dragau - i uz pomoć život zida ga i pogodio!

Imali su gosti više nego dovoljno vremena na raspolaganju da pojure izjednačenje, ali su se sa igračem manje mučili da uopšte priprete dovečerašnjem davljeniku, a zadatak pred kojim se našao tim Serža Konseisaa postao je još izazovniji u završnici meča. Otežao ga je sin Portovog trenera Fransisko, koji je u 89. minutu zbog udaranja protivničkog igrača bez lopte dobio drugi žuti karton.

Tri minuta kasnije i Estoril je ostao sa desetoricom - 'pocrveneo' Bernardo Vital - ali ni deset minuta nadoknade gostima nije bilo dovoljno da upišu makar jedan udarac u okvir protivničkog gola u drugom poluvremenu. Domaćin je izdržao i došao do važna tri boda posle kojih je isplivao iz zone ispadanja.

PRIMEIRA - 27. KOLO

Petak

Žil Visente - Famalikao 1:2 (0:1)

/Muriljo 72 - Kadiz 45+4p, Čikinjo 67/

Benfika - Šaves 1:0 (0:0)

/Neves 68/

Estrela Amadora - Sporting 1:2 (1:2)

/Buka 16 - Paulinjo 23, Santos 40/

Subota

Gimarais - Moreirense 1:0 (0:0)

/Žota Silva 68/

Aruka - Farense 2:1 (1:0)

/Ešgajo 45+1, Kristo 68 - Duarte 88/

Boavista - Rio Ave 0:0

Estoril - Porto 1:0 (0:0)

/Kasijano 69/

Nedelja

19.00: (2,40) Vizela (3,20) Kasa Pija (3,10)

Ponedeljak

21.15: (6,50) Portimonense (4,20) Braga (1,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PortoEstorilPrimeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara