Ozvaničena druga najskuplja kupovina u istoriji Spartaka: Stankovićev tim jači za Argentinca

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 17:35

Ezekijel Barko promovisan u moskovskom klubu

Dinamično je ovih dana u moskovskom Spartaku, koji uprkos činjenici da je prvenstvena trka krenula prethodnog vikenda, još formira igrački kadar za narednu sezonu. Angažman prvog pojačanja - Vilijana Žozea, napadača Betisa, probudio je duhove u ekipi, pa je Aleksandar Sobolev izrazio nezadovoljstov i želju da pređe u Zenit usled čega je suspendovan.

Status ruskog napadača trenutno je u magli, ali Moskovljane to nije sprečilo da se fokusiraju na druge zadatke od kojih je jedan bio dovođenje ofanzivnog veziste. Konkurenciju iza napadača i na krilu zvanično je zaoštrio Ezekijel Barko, Argentinac pristigao iz River Plejta.

Izabrane vesti

Nekada velika nada argentinskog fudbala u rusku prestonicu je stigla za obeštećenje od 14.000.000 evra što je druga najveća suma izdvojena od strane Spartaka za pojačanje. Barko je ovim transferom zauzeo mesto između rekordera Gusa Tila, koji je leta 2019. godine stigao iz AZ Alkmara za 18.000.000, i do sada drugoplasiranog na listi najskupljih - Manfreda Ugardea čija je sloboda prošle sezone Tventeu plaćena 13.000.000 evropskih novčanica.

Nekadašnji đak Independijentea dugo je važio za jednog od najvećih bisera argentinskog fudbala, ali taj epitet nikada nije u potpunosti opravdao. Igrač rođen 1999. goine je kao tinejdžer orišao u Atlantu iz koje se potom vratio u River Plejt. Učinak u 2021. godini u MLS ligi nagoveštavao je buđenje uspavanog Gaučosa, međutim Barko nije uspeo da uspostavi kontinuitet, te je povratak u Argentinu predstavljao logičan potez.

U klubu sa stadiona Monumental ofanzivni vezista je prošle godine postigao 10 golova uz osam asistencija, dok je proleće ukrasio sa dva pogotka i sedam asistencija.

Angažman Argentinca predstavljaće važno pojačanje za Dejana Stankovića čiji je tim na premijeri poražen od Orenburga (0:2).


tagovi

Ezekijel BarkoSpartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara