Oživljavanje karijere koja je mnogo obećavala

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.01.22. | 13:06

Vezista Intera prešao u Sampdoriju

Kada je Inter ugrabio Stefana Sensija iz Sasuola upre dve i po godine ispred gradskog rivala Milana, izgledalo je da su Nerazuri napravili sjajan posao. Ukupno su ga platili nešto preko 27.000.000 evra kao jednog od najvećih talenata italijanskog fudbala.

Sensi je sjajno započeo karijeru u dresu milanskog giganta. Bio je standardan u veznom redu kod Antonija Kontea i odmah postao igrač oko kojeg se vrtelo sve u igri Intera. U prvih sedam ligaških utakmica je postigao tri gola i zabeležio četiri asistencije. Čak se pominjalo da će Barselona odmah sledećeg leta pokušati da ga dovede jer u njemu vidi novog Ćavija.

Izabrane vesti

A onda je počeo pakao sa povredama.

Zbog četiri različite povrede je u prvoj sezoni u Interu propustio čak 29 utakmica. Čim bi se vratio na teren i počeo da traži formu, usledila bi nova poreda. Do kraja sezone je odigrao samo devet mečeva i nije postigao nijedan gol, niti je upisao asistenciju. Sledećeg leta je došao Nikolo Barela, a Sensijeve muke sa povredama su se nastavile. Ispao je iz tima u sezoni u kojoj je Inter vratio skudeto posle 10 godina. Odirgao je 21 utakmicu u svim takmičenjima, ali uglavnom ulazeći sa klupe. Bez gola ili asistencije.

I ovu sezonu je počeo boreći se sa povredama, dobijao je šansu sa klupe ali Inzagi nije ozbiljno računao na njega. Posle dve i po godine i 11 različitih povreda za to vreme, Sensi je danas napustio Inter. Makar privremeno. Prešao je na pozajmicu u Sampdoriju do kraja sezone. Đenovljani neće imati pravo otkupa ugovora što znači da u Interu negde i dalje računaju na Sensija i nadaju se da bi mogao da proigra i vrati se u nekadašnju formu ako ga zaobiđu povrede.


tagovi

Stefano SensiZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara