Mesut Ozil (©Reuters)
Mesut Ozil (©Reuters)

Ozil konačno debituje za Fener, šampion u nokdaunu

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.02.21. | 08:59

Zvučno pojačanje plavo-žutih prvi put u konkurenciji za tim. Galatasaraj ne može da računa na trojicu zimskih novajlija protiv Bašakšehira. Rize bez supendovanog trenera Šumudike. Duško Tošić bi mogao da zaigra za novi klub

Na polovini šampionata Turske na čelu su se izdvojila tri giganta sa Bosfora, Fenerbahče, Bešiktaš i Galatasaraj koji bi do kraja trebalo da vode bitku za titulu i plasman u Ligu šampiona. Bez šansi nisu ni sve bolji Trabzon koji je preporodio Abdulah Avdži i Alanja. Gazijantep je krajem prošle godine bio hit, ali očekivano pada, dok je najveće razočaranje lige šampion Bašakšehir kome predstoji borba za opstanak. Plasman u neki od evropskih kupova, čini se, da je nemoguća misija za tim Danijela Aleksića.

U prvom meču 22. kola Fenerbahče ide na noge najprijatnijem iznenađenju sezone, Hataju (14.00). Novi član elitnog ranga (prvi put u istoriji izborio plasman u Superligu) proteklog vikenda je ponizio šampiona Bašakšehir u Istanbulu sa 5:1, pa je trenutno na odličnom sedmom mestu.

Izabrane vesti

Plavo-žuti su u odličnoj formi, imaju sedam pobeda i remi u prethodnih osam kola i trenutno su lideri sa bodom više od Bešiktaša. Biće ovo veliki dan za navijače najpopularnijeg turskog kluba jer će debi u dresu Fenera imatir najzvučnije pojačanje u poslednjih nekoliko godina, Mesut Ozil. Nekadašnji nemački reprezentativac dugo nije igrao za Arsenal u kome je bio otpisan. Trenirao je prethodnih desetak dana sa ekipom i prvi put će biti u konkurenciji za tim. Verovatno će šansu da čeka s klupe za rezerve, ali se očekuje da odigra prve minute u dresu novog kluba.

Kapiten Gokan Gonul posle dužeg vremena se vraća u tim, dok je Ferdi Kadioglu počeo da trenira posle problema sa povredom ramena. Za goste neće biti Dimitrisa Pelkasa i Marsela Tiseranda.

Van stroja je i Sinan Gumuš, dok veliko zimsko pojačanje Irfan Džan Kavedži neće igrati potiv Hataja. Turski reprezentativac je u finišu zimske pijace stigao iz šampiona Bašakšehira. Njegovim i Ozilovim dolaskom plavo-žuti su možda i prvi favoriti za titulu.

Kod domaćina neće biti povređenog beka Soner Ornek. U prvom delu sezone u prvom duelu ova dva tima u istoriji nije bilo golova, iako je Fener poslednjih 15 minuta igrao sa čak dvojicom igrača više na terenu.

Galatasaraj dočekuje šampiona Bašakšehir (17.00) koji igra sve slabije kako sezona odmiče. Domaćin je u formi, vezao je tri pobede, a u finišu prelaznog roka na Turk Telekom arenu stigla su trojica – Žedson Fernandes, Mustafa Mohamed i Deandre Jedlin. Fernandes je stigao na pozajmicu do kraja sezone iz Totenhema. On je trenurno u karantinu i nije u konkurenciji za tim. Mohamed i Amerikanac Jedlin rade sa timom, ali se ne očekje da igraju danas protiv šampiona.

Galati i dalje nedostaje povređeni Radamel Falkao, pa će špic da predvodi sve bolji Holanđanin Rajan Babel, a iza njega biće Emre Akbaba, Jonus Belanda i Arda Turan koji je letos stigao upravo iz Bašakšehira u Galatasaraj. Osim kolumbijskog Tigra, trener Fetih Terim neće moći da računa na Sofijana Fegulija, Emrea Tasdemira, Senera Ozbajraklja i Ogulana Džaglajana. Omar Elabdeluji je u procesu rehabiltacije posle povrede oka koju je doživeo tokom novogodišnje proslave kada mu je petarda eksplodirala u ruci.

Za Bašakšehir zbog povrede neće igrati Edin Višća, Naser Šadli, Rafael i Berkan Ozkan. Brazilac Đulijano je propustio poslednje dve utakmice, ali se očekuje da opet bude u konkurenciji za tim. U prvom delu šampionata, Galatasaraj je pobedio u gostima sa 2:0. Na pet od poslednjih šest utakmica ova dva tima dolazio je tip 2-3 gola.

Nekadašnji srpski reprezentativac Duško Tošić mogao bi da debituje za Kasimpašu koja gostuje Rizeu (17.00). Domaćin i dalje ne može da računa na Francuza Loika Remija, Ismaela Kojbasija i zimskog pojačanja Erika Saboa. Fabrisio Bajano je suspendovan zbog kartona. Na klupi neće sedeti rumunski stručnjak Marijus Šumudika koji je isključen proteklog vikenda protiv Fenerbahčea. On je počeo sezonu u Gazijantepu, ali je neočekivano napustio tim, a zamenio ga je nekadašnji trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto. Na klupi Rizea biće pomoćnik Gabrijel Margarit.


tagovi

Turska 1TurskaSuper ligTurska Super ligGalatasarajFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara