Ožegović: Dinamo je najuspešniji na Balkanu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.08.19. | 09:17

Ali se Ognjen nada pobedi Rozenborga

Čeka Ognjen Ožegović da stavi potpis na ugovor sa Rozenborgom. Ovih dana je potpuno fokusiran na Norvešku, jer s jedne strane Partizan će sutra igrati sa Moldeom u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a s druge strane, napadač crno-belih bi trebalo da se uskoro preseli u Trondhajm i postane igrač Rozenborga.

Njegov budući klub, doduše bez Ožegovićeve pomoći, mogao bi da se nađe u Ligi šampiona. Ostala mu je još jedna prepreka – Dinamo Zagreb. Prva utakmica igraće se večeras na Maksimiru, a tim povodom hrvatski Indeks je napravio razgovor sa srpskim napadačem.

Izabrane vesti

S obzirom na to da će ove večeri i Dinamo i Crvena zvezda vojevati bitke za plasman u evropsku elitu, Hrvate je najpre zanimalo ko je jači, srpski ili njihov šampion.
Dinamo. Zato što ima fantastičan napad i ta klasa napred mu daje prednost u odnosu na Zvezdu“, ocenio je Ožegović.

Na pitanje ko je, onda, najbolji od velike četvorke danas, odgovor je bio logičan.
Teško mi je da nekog izdvojim, ali ako ćemo da gledamo rezultate u poslednjih 10-15 godina, onda Dinamo prednjači. Najviše je napravio u Evropi od svih klubova bivše Jugoslavije“, istakao je Ožegović.

Naglasio je Ognjen da još ništa nije potpisao sa Rozenborgom, ali da je vrlo blizu prelaska u taj klub. I zbog toga je dao ocenu ko je bliži plasmanu u Ligu šampiona.
Mislim da su šanse 50-50. Dinamove prednosti su bolja forma, individualni kvaliteti napadača i Dani Olmo, dok Rozenborg ima sjajan defanzivni blok i odličnu kontru i polukontru. Takođe, prednost Norvežana je i domaći teren, gde i mnogo jače ekipe od Dinama nisu mogle do bodova. Verujem da će biti izjednačeno do samog kraja“, procenio je Ognjen Ožegović.

Foto: Starsport

 

PLEJ-OF ZA LIGU ŠAMPIONA - PRVI MEČEVI

Utorak
APOEL - Ajaks  0:0

Kluž - Slavija Prag  0:1 (0:1)
/Masopust 28/

LASK Linc - Klub Briž  0:1 (0:1)
/Vanaken 10p/

Sreda
21.00: (1,60) Dinamo Zagreb (3,80) Rozenborg (6,00)
21.00: (2,10) Olimpijakos (3,20) Krasnodar (3,80)
21.00: (1,90) Jang Bojs (3,40) Crvena zvezda (4,30)

*** kvote su podložne promenama

Pogledajte i drugu epizodu Mozzartove serije Ekipizza...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara