Ožegović asistirao u porazu Darmštata, Aue propustio šansu da preskoči Štutgart (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.11.19. | 15:43

Sankt Pauliju nisu bila dovoljna ni dva penala da dođe do pobede

Dosta golova imali smo prilike da vidimo ovog prepodneva u nemačkoj Cvajti. Čak 10 ih je bilo na tri odigrane utakmice, a epilog je takav da je do pobede jedini došao Grojter protiv Darmštata, dok su na utakmicama između Auea i Hajdenhajma i Sankt Paulija i Grojtera viđene podele bodova.

Krenućemo sa stadiona u Firtu, gde je domaći Grojter vezao treći meč bez poraza i trijumfom se dodatno približio vrhu. Darmštat je uspeo da parira samo u prvih pola sata, nakon čega je usledio blickrig Grojtera - 3:1 (2:0).

Izabrane vesti

Igrao se 31. minut kada je Hrgota opalio sa nekih 30 metara, potpuno iznenadio golmana Šuhena, koji je prilično traljavo reagovao, pa je lopta na kraju završila iza njegovih leđa.

Igrači Karlsruea kao da su se danas potrudili da sami sebi pucaju u noge, pošto su svega šest minuta kasnije napravili novu kardinalnu grešku. Probili su domaći tu po levoj strani, centrirali, a na loptu je naleteo Hon, koji je matirao sopstvenog golmana, pa je na semaforu stajalo 2:0.

Gotovo odmah po povratku sa pauze, nova majstorija Hrgote. Igrao se 47. minut, kada je fudbaler Grojtera uspeo da se namesti na ivici šesnaesterca, šuta po zemlji i još jednom savlada Šuhena.

Do kraja meča, Darmštat je uspeo da smanji na 3:1 lepim pogotkom Palsona na asistenciju Ognjena Ožegovića. Ipak, to nije bilo dovoljno ni za šta drugo, sem za utehu.

Aue je bio na nekih pet minuta od šanse da pokupi sva tri boda na meču protiv Hajdenhajma, ali je borbeni gost uspeo da se izbori za pogodak pred sam kraj i da kući odnese vredan remi - 1:1 (0:0).

Nakon prilično dosadnog prvog poluvremena, drugo je otvoreno majstorijom. Igrao se 54. minut kada je Rajze uspeo da se namesti na ivici kaznenog prostora i da uputi majstorski šut ka golu Hajdenhajma. Golman gostiju nije imao nikakve šanse.

Ipak, Hajdenhajm je uspeo da uzvrati i to na neku ruku prilično bizarnim golom. U 88. minutu lopta je išla od jedne do druge glave igrača gostujuće ekipe, na kraju se spustila na nogu Šimera, koji je uspeo da postigne lep pogodak.

Sankt Pauli je uspeo nešto što je zaista teško bilo izvodljivo. Domaći su vodili sa 2:0 pogocima iz penala, da bi sve uspeli da prospu u završnih pet, kada su primili dva gola i tako dopustili gostima da vežu peti remi u nizu u Cvajti - 2:2 (0:0).

Ni ovde prvo poluvreme nije obilovalo uzbuđenjima, da bi sve krenulo po povratku sa odmora. Tada je viđen prvi penal, čini se, potpuno opravdan, a sa bele tačke je bio precizan Dijamantakos.

Samo desetak minuta kasnije, nova neopreznost gostujućih igrača. Neko je nokautirao Mijaičija u šesnaestercu, epilog je bio novi kazneni udarac, a ponovo je do gola došao Dijamantakos.

Pohod ka bodu, gosti su krenuli posle lepe akcije Finka i Lorenca. Igrao se 85. minut utakmice.

Šlag na tortu stavljen je u prvom minutu nadoknade. Vaniček je izveo korner sa desne strane terena, a Puri je postigao prelep pogodak glavom za veliko slavlje gostujućih navijača i igrača.

NEMAČKA 2 - 12. KOLO

Petak
Jan Regenzburg - Osnabrik 3:3 (2:0)
/Šnajder 34, Grutner 43, Okorodži 53 - Alvarez 49, Hejer 63, 72/  

Hanover - Sandhauzen 1:1 (1:0)
/Vejdant 7 - Buaduz 62/

Subota
Ercgebirge Aue - Hajdenhajm 1:1 (0:0)
/Rajze 54 - Šimer 88/

Sankt Pauli - Karlsrue 2:2 (0:0)
/Dijamantakos 50p, 61p - Lorenc 85, Nuri 91/

Grojter Firt - Darmštat 3:1 (2:0)
/Hrgota 31, 47, Hon 37 - Palson 87/

Nedelja
13.30:  (4,80) Vehen  (3,90)  Hamburg (1,70) 
13.30:  (1,90) Bilefeld  (3,60)  Holštajn Kil (4,00) 
13.30:  (1,55) Štutgart  (4,20)  Dinamo Drezden (6,00) 

Ponedeljak
20.30:  (2,75) Bohum  (3,05) Nirnberg (2,75) 

*Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara