Prazna Mestalja (©Reuters)
Prazna Mestalja (©Reuters)

Ozbiljna kriza: Špancima treba 490.000.000 evra da završe sezonu

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.20. | 19:38

Finansijske posledice za sve kluobove su izuzetno teške, a najviše su pogođeni Valensija, Real Madrid i Barselona

Prvi čovek španske Primere Havijer Tebas izneo je prilično alarmantne podatke povodom krize koja je zadesila tamošnje klubove usred pandemije virusa korona. Finansijske posledice za sve kluobove su izuzetno teške, a najviše su pogođeni Valensija, Real Madrid i Barselona.

Klubovi širom Evrope su pretrpeli ogromne gubitke, a oni iz španskog prvenstva su među najugroženijima.

Izabrane vesti

"I dalje imao višak potrošnje od oko 500.000.000 evra jer klubovi ne mogu da se oslobode ugovora igrača. Bilo je pokušaja da se smanje ugovori oko zarada, neće biti 45 odsto prihoda od ulaznica, što znači da klubovi troše 500.000.000 evra više nego inače. Neki klubovi moraju da nastave da rade na smanjenju zarada igrača. Najviše su pogođeni Valensija, Barselona, Real Madrid... Ti klubovi ne mogu da se oslobode igrača. Da bi završilo sezonu, španskom fudbalu treba 490.000.000 evra da bi mogao da plati troškove klubova".

Ipak, nije svima isto…

"Pogledali smo 17 klubova, nekima je potrebno 100.000.000, a nekima 3.000.000 evra, ali možda je onima što duguju 3.000.000 teže nego ostalima. Radimo na tome kako da se to reguliše. Valensija više ne igra Ligu šampiona i onda je kritikuju što prodaje igrače. A mora da ih proda. Barselona mora da smanji plate igrača da bi završila sezonu. Nema druge mogućnosti", rekao je Tebas.

Prvi čovek Primere je potom i rekao da ga iznenaduje to kako je Primera potrošlila 1,2 milijarde evra u prelaznom roku, a dotakao se i najavljivane Super lige klubova, uz napomenu da je nemoguće napraviti neko novo takmičenje dok se glavne lige tome protive.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara