Karlos Soler... Sa penala (©Reuters)
Karlos Soler... Sa penala (©Reuters)

Ovoga ne bi bilo bez VAR-a: TRI penala protiv Reala! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.11.20. | 22:52

Stradanje Kraljevskog kluba na Mestalji

Madridski mediji već su počeli da prave izgovore. Akcija pre prvog penala trebalo je da bude prekinuta zbog navodnog prekršaja Denisa Čeriševa nad Markom Asensiom. Kontroverze i posle šuta Karlosa Solera, odbranio mu je Tibo Kurtoa, samo da bi u nastavku akcije Junus Musa postigao gol, ali je penal ponovljen zbog ulaska igrača u kazneni pre izvođanja najstrože kazne. Bune se navijači Reala i zbog drugog penala, tvrde da je Maksi Gomez udario Marsela, a ne obratno.

Ali to sve nije bitno. Jer prvi put u istoriji Kraljevskog kluba na jednoj utakmici svirana su tri penala PROTIV, a ne ZA Real. I Valensija je slavila sa ubedljivih 4:1 što je bez sumnje iznenađenje vikenda u Evropi, jer Slepi miševi su pre ovog meča osvojili samo bod iz poslednja četiri kola.

Izabrane vesti

Dobijali su ih i Betis i Viljareal, pa čak i Elče, bodo protiv Hetafea su izvukli u desetom minutu sudijske nadoknade (?!), ali su danas izubijali Kraljevski klub.

Lovorike će pokupiti Soler, on je izveo sva tri penala, mada bi realnije bilo reći d aje Real izvršio fudbalsko samoubistvo. Jer četvrti, tačnije drugi gol u mreži Tiba Kurtoe, takođe nije bio posledica neke spektakularno dobre akcije domaćih, već autogol posle očajne intervencije Rafaela Varana. Taj poslednji, treći penal, Serhio Ramos verovatno ni sam ne zna kako je mislio da će mu proći ideja da rukom skloni loptu ispred Muse, a da to niko ne primeti.

Za one koji ne prate španski fudbal najpažljivije, tek da pomenemo da je već dva puta spominjani Musa dete od 17 godina, koje je sve do leta igralo za B tim Valensije.

Što sve naravno nimalo ne oduzima na uspehu Valensijine ekipe u kojoj je ovog puta – prilično dobro ako smemo da dodamo – od prvog do poslednjeg minuta igrao i Uroš Račić. Bilo je tu i poneke bespotrebne komplikacije, ali pokazao je Račić savršen osećaj za prostor, kao i da se za razliku od mnogih zadnjih veznih ne boji da loptu gurne napred.

Sve ostalo uradio je – Real. Prvi put u istoriji Primere protiv Kraljevskog kluba svirana su tri penala. I sva tri je u golove pretvorio Soler. To što je Real igrao bez Kazemira, Edena Azara i Edera Militaa – svi su bili inficirani korona virusom – ne sme da bude opravdanje, bar ne protiv kluba koji je ovog leta prodavao sve što je mogao.

Imao je Kraljevski klub šansu da se probije na drugo mesto na tabeli, s bodom i utakmicom manje od Real Sosijedada, ali ni mesec dana nakon što je Kadiz odneo bodove iz Madrida još jedan šamaru lice Zinedina Zidana. Da nema pandemije korona virusa i da su navijači na tribinama nije nemoguće da bi poneki već mahali onim čuvenim belim maramicama.

Za kraj, često umemo da kritikujemo video tehnologiju, ali objektivno gledano... Ovako nešto ne bi bilo moguće da nema kamera. Jer teško da bi bilo koji sudija na svetu smeo da na jednom meču tri puta svira tri penala za Realovog rivala. Drugačije je kad znaš da to ceo svet vidi.

PRIMERA - 9. KOLO

Petak

Elče - Selta 1:1 (1:1)

/Fidel 4pen - Mina 41/

Subota

Ueska - Eibar 1:1 (0:1)

/Mir 67 - Burgos 38/

Barselona - Betis 5:2 (1:1)

/Dembele 22, Grizman 49, Mesi 61 pen i 82, Pedri 90 - Sanabrija 45, Moron 73/

Sevilja - Osasuna 1:0 (1:0)

/Okampos 59/

Atletiko Madrid - Kadiz 4:0 (2:0)

/Žoao Feliks 8, 90+1, Ljorente 22, Suarez 59/

Nedelja

Hetafe – Viljareal 1:3 (1:2)

/Arambari 16 – Alkaser 11, Trigeros 17, Moreno 62/

Real Sosijedad – Granada 2:0 (2:0)

/Monreal 22, Ojarzabal 27pen/

Levante – Alaves 1:1 (0:1)

/Morales 51 – Perez 4/

Valjadolid – Bilbao 2:1 (1:0)

/Oreljana 19pen, De Souza 48 – Vilijams 86pen/

Valensija – Real Madrid 4:1 (2:1)

/Soler 35pen, 53pen, 63pen, Varan 54ag - Benzema 21/



tagovi

Uroš RačićKarlos Soler

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara