(Star sport)
(Star sport)

Ovog leta iz Javora svi putevi vode u Niš: Manojlović na golu Radničkog

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.08.24. | 15:09

Nišlije potpisale trogodišnji ugovor sa mladim čuvarom mreže

(Od dopiniska Mozzart Sporta iz Niša)

Ako smo posle pobede nad TSC-om u drugom kolu Mozzart Bet Superlige rekli da je to, po nekim parametrima, najveći skalp niškog Radničkog u poslednjih pet godina, onda bi trebalo biti realan pa istaći da je poraz od imenjaka iz Kragujevca (0:4) u trećoj rundi šampionata Srbije, takođe iz neke perspektive, najteži za Nišlije u prvenstvu u poslednjih par sezona.

Izabrane vesti

On je svakako najubedljiviji od oktobra 2022, ali ne računajući mečeve sa Crvenom zvezdom i Partizanom, Radnički nije tako ubedljivo poražen još od gostovanja Voždovcu na Krovu septembra 2020. godine. Dodatno peče jer je doživljen od fizički iscrpljenog i emotivno ranjenog rivala, koji je samo par dana ranije ispao posle produžetaka od Mornara iz Evrope. Upalio je taj poraz neke alarme na Čairu, ubrzao određene kadrovske planove koji su i ranije postojali. Početkom nedelje potpisan je novi ugovor sa iskusnim desnim bekom Markom Petkovićem, a naročito urgentne postale su pozicije dvojice obaveznih bonusa.

Jednu je do nedavno, do odlaska u Ujedinjene Arapske Emirate, popunjavao mladi reprezentativac Srbije David Petrović i Nišlije su sada u potrazi za jednim odgovarajućim defanzivcem, a drugu golman Dimitrije Stevanović. Velika perspektiva niškog kluba, momak koji je pomalo i neplanirano bacan u vatru u finišu obe prethodne sezone i umeo je da se istakne zapaženim intervencijama, ali kome se zamera jako loša igra nogom – nešto zbog čega, u postojećem sistemu koji forsira trener Nikola Drinčić, ekipa dosta pati.

Zato su se na Čairu bacili na posao i, kako je Mozzart Sportu potvrđeno u klubu, sa Javorom dogovorili transfer još jednog golmana odgovarajućih godina za status bonusa u timu – Strahinje Manojlovića. On je već stigao u Niš, potpisao trogodišnji ugovor i mogao bi da bude u konkurenciji za sastav već na preksutrašnjoj utakmici protiv Napretka u Leskovcu, u četvrtom kolu Mozzart Bet Superlige.

Reč je o još jednom vrlo perspektivnom čuvaru mreže, rođenom 2002. godine u Zvorniku, koji je karijeru počeo u Zvijezdi 09, pa preko Mačve i Grafičara, stigao u Ivanjicu, gde je branio poslednjih godinu i po dana. U Radničkom su ubeđeni da su završili veliki posao, da dobijaju stabilnost na ključnoj poziciji, a, nezvanično, u to su ozbiljno i investirali, jer navodno se radi o šestocifrenom obeštećenju.

Ono što je posebno interesantno, Manojlović je već četvrti fudbaler koji je prošle sezone nastupao za Javor, a da je ovog leta stigao u Radnički. Direktno iz Ivanjice došao je još Radivoj Bosić, Trivante Stjuart je formalno bio fudbaler Salernitane koji je proletos igrao na pozajmici u Javoru, a nedavno je u Niš iz Makabi Netanje došao Ibrahim Tanko, koji je u prvom delu prethodne sezone takođe bio član Ivanjičana.

U Radničkom od golmana imaju još i iskusnog Dejana Stanivukovića, ovog leta pristiglog iz Kolubare, pa se otvara pitanje budućeg statusa Dimitrija Stevanovića. Radnički će ga ili prodati ili pokušati da mu pronađe klub gde bi standardno branio, jer ovde trenutno, očito, pada u treći plan.




tagovi

transferiLetnji prelazni rok 2024Mozzart Bet SuperligaStrahinja Manojlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara