Ovo već liči na nešto: Het-trik Joveljića i rapsodija Orlića kao pozivnica za obračun s Rusima

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.11.19. | 20:52

Efikasna partija izabranika Ilije Stolice na Čairu protiv Estonije - 6:0

Moralo je i njima jednom da krene. Mlada reprezentacija Srbije zabeležila je najubedljiviju pobedu u ovim kvalifikacijama i tako barem malo odagnala sive oblake koji su je okruživali prethodnih meseci otkako je (neslavno) počeo novi ciklus. Očigledno je da se situacija pokrenula sa mrtve tačke otkako je Ilija Stolica seo na klupu nekada najomiljenijeg fudbalskog tima naše zemlje koji je maksimalno ozbiljnim pristupom pregazio Estonce sa 6:0 na niškom Čairu.

Nije čuveni fudbalski hram bio ispunjen do poslednjeg mesta, ali to je već za neku drugu priču i analizu. Oni koji su došli na stadion Radničkog videli su lepo i dominatno izdanje Orlića koji su kao uragan pregazili nejake goste sa Baltika još u prvih 45 minuta. Rođeni Nišlija Luka Ilić je u 12. minutu obradovao sugrađane i otvorio goleadu, zatim Dejan Joveljić u 20. povisio na 2:0, pre nego što je još jedan Nišlija Ivan Ilić doneo velikih 3:0 u 38. minutu.

Izabrane vesti

U tim situacijama asistencijama su se istakli Jovan Nišić, Luka Adžić i Filip Stuparević, a selektor Stolica i pored tri data gola može da zameri pulenima na realizaciji jer su zaista odlični Orlići propustili još nekoliko izglednih šansi da u prvom poluvremenu do vrha napune mrežu nejakih Estonaca.

Nastavili su mladi fudbaleri Srbije sa dobrom igrom i u nastavku, negde do 70 minuta nisu ni pomišljali da spuste gas, a nastavak je obeležio jedan momak - Dejan Joveljić. Mladi napadač Ajntrahta je još dva puta majstorski matirao golmana Estonije Noma u 51. i 62. minutu, asistirali su mu Luka Ilić i sjajni Stuparević, pa je nekadašnji napadač Zvezde poslao poruku i treneru Hiteru da bi mogao da obrati pažnju na njega bez obzira na jaku konkurenciju u timu. Tačku na lepu i ubeljivu partiju Orlića stavio je rezervista Slobodan Tedić u 87. minutu.  

Zaista su mladi fudbaleri Srbije dominirali nad Estoncima, mogli čak i ubedljivije da slave, ali i šest komada je dobra uvertira i poruka pred važan okršaj sa Rusima koji ih očekuje za samo četiri dana na istom mestu u Nišu (19 časova).

Baćuške su lideri grupe sa 11 bodova, u septembru su nas porazili u Saransku minimalno sa 1:0, pa bi trijumf pulena Ilije Stolice (važno je bar 2:0) značio i definitivan povratak u trku za plasman na Evropsko prvenstvo koje se održava u Mađarskoj i Sloveniji 2021. godine. Temelj je udaren...


SRBIJA - ESTONIJA 6:0 (3:0)
/L. Ilić 12, Joveljić 20, 52, 61, I. Ilić 38, Tedić 87/ 

Stadion: Čair u Nišu.
Sudija: Natan Verbomen (Belgija).
Žuti kartoni: Stuparević (Srbija), Arvelaid (Estonija).

SRBIJA: M.Ilić, Marković (od 57. Terzić), Veselinović, Mašović, L. Ilić, Nišić, Petrović (od 57. Topić), L. Ilić, Adžić (od 74. Birmančević), Joveljić (od 64. Tedić), Stuparević (od 74. Gavrić).

ESTONIJA: Nom, Kaos, Sepik (od 77. Rosalu), Lip, Arvelaid, Usta (od 46. Vaherna), Somets, Pom, Uljanov (od 77. Arviste), Ogus (od 86. Edur), Reinkort (od 74. Utkof).


KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO (U-21) - 5. kolo

Grupa 5

Rusija - Letonija 2:0 (1:0)
Bugarska - Poljska 3:0 (1:0)
Srbija - Estonija 6:0 (3:0)

Foto: FSS


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara