©Marca
©Marca

Ovo nema veze sa Ramosom, Real je krenuo po Davida Alabu

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.11.20. | 09:18

Želja je obostrana, pa se veruje da će Madriđani završiti posao, iako se neće previše razbacivati sa novcem ugovora igrača

Budućnost Serhija Ramosa u Madridu još uvek nije poznata. Vremešni kapiten Kraljevskog kluba ozbiljno je zagazio u poslednju godinu ugovora, ali njegova budućnost na Santijago Bernabeuu još uvek nije poznata. Kako navodi Marka, bez obzira na njegov dalji status u glavnom gradu Španije, Real je spreman da završi veliki posao po pitanju poslednje linije tima.

U pitanju je dovođenje Bajernovog univerzalca Davida Alabe, koji je odavno prelomio da ne želi da produži ugovor sa nemačkim Gigantom i otvoren je za prelazak u redove najtrofejnijeg kluba na Starom kontinentu. Isti izvor navodi da Madriđani neće žuriti, već će biti strpljivi u pregovorima, a sa druge strane austrijski reprezentativac mora da prihvati činjenicu da se Real, zbog aktuelne recesije, neće razbacivati sa novcem, bez obzira što je u idealnoj situaciji da dovede odličnog igrača bez obeštećenja narednog leta. Isti stav Kraljevski klub će imati i priliko ponude produžetka saradnje sa Serhiom Ramosom. Oko kapitena Reala već neko vreme kruži Pari Sen Žermen, koji bi mogao u januaru da iskoristi situaciju i pošalje mu daleko unosniju ponudu od one koje može da dobije u Madridu.

Izabrane vesti

Interesovanje Alabe proteklih nedelja bilo je izuzetno brojno, pominjalo se da ga žele Juventus, dva Mančestera i Čelsi, ali je u pozadinu uvek stajalo da mu je želja da ide u Real ili Barselonu. U ovom trenutku se Barselona uopšte ne spominje, pa ostaje da se vidi da li će se i Katalonci ozbiljnije uključiti u ovou priču jer takođe vape za ozbiljnim promenama u poslednjoj liniji tima.

Osnovni kvalitet Davida Alabe je to što gotovo podjednako dobro može da pokrije pozicije levog beka i štopera. Sa levog boka u Bajernu "skinut" je nakon ulaska ultrabrzog Alfosna Dejvisa, pa je ušao na centralnog beka gde je u potpunosti potvrdio svoje vanserijske mogućnosti. Alaba ne samo da se dobro snašao na tom mestu u timu, već je pravi prototio savremenog štopera koji je spsoban u svakom trenutku da organizuje napad svog tima, a sa druge strane i da kvalitetno odradi defanzivne zadatke.

Alaba je u Bajern stigao sa 16 godina iz bečke Austrije i u Minhenu vremenom postao, prvo jedan od najboljih levih bekova u Evropi, a u skorije vreme i jedan od cenjenijih štopera na Starom kontinentu. Ipak, još na početku sezone snažno je odlučio da napusti klub. Čvrst je bio i Bajern, koji je poručio da ga neće prodavati već će čekati da mu istekne ugovor. Situacija sa Ramosom je znatno drugačija jer on do sada nije javno polemisao o statusu u klubu, niti slao bilo kakve signale. Priče oko njegovog statusa će se izvesno intezivirati u januaru kada će drugi klubovi moći da započnu otvorene pregovore sa njim.

Ramos je u Madrid došao još 2005. godine nakon što se dokazao u Sevilji, a do sada je odigrao 660 mečeva u dresu Kraljevskog kluba i postigao tačno 100 golova. Na taj način je ušao među deset najefikasnijih igrača u istoriji kluba, a zvanično je i drugi najefikasniji defanzivac iza legendarnog Fernanda Ijera.



tagovi

David AlabaSerhio Ramos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara