Još jedan udarac za Mančester Siti: Visi titula iz 2014.

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.02.20. | 13:52

Građani pritisnuti sa svih strana

Još nije poznato kakve će sve posledice po Mančester Siti imati sankcije UEFA. Za početak, zna se da Građani  neće učestvovati u evropskim takmičenjima u naredne dve godine (ukoliko se žalba ne usvoji pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani), pride će platiti kaznu od 30.000.000 evra, neizvesna je sudbina glavnih igrača, maglovita je budućnost Pepa Gvardiole… A engleski mediji ukazuju da bi aktuelni šampion Engleske mogao da pretrpi još jedan žestok udarac i ostane bez jednog od značajnijih trofeja iz prethodnih godina – titule iz sezone 2013/14.

Gardijan podseća da Premijer liga ispituje moguće nepravilnosti u poslovanju Sitija koje su uslovile sankcije Evropske kuće fudbala, kako bi utvrdila da li postoji osnov za kaznu i na Ostrvu. Do sada nije bilo optužbi iz Premijer lige, iako Dejli mejl i Ekspres sugerišu da bi kaznene mere, ukoliko se izreknu, mogle da se odnose na ranija dostignuća tima, što propisi Premijer lige dozvoljavaju. Valja, ipak, imati na umu da su pravila na Ostrvu mnogo ”popustljiva” i dozvoljavaju klubovima gubitak od čak 126.000.000 evra na vremenski period od tri sezone.

Izabrane vesti

U slučaju oduzimanja bodova, Gardijan ističe da se ono ne bi odnosilo na tekuću sezonu, već na one kad su se prekršaji pojavili, od 2012. do 2016, period u kome je uz pomenutu prvenstvenu titulu, Siti osvojio i dva Liga kupa. Zato Građanima “visi” ta šampionska kruna iz 2014, osvojena u dramatičnom raspletu prvenstva, kad su dugo za takmaca imali Liverpul sa Brendanom Rodžersom.

Iako engleski mediji ne pominju šta će biti sa titulom ako se ona oduzme Sitiju,  Liverpulovi navijači se nadaju da će pripasti njihovom timu. Bio bi to “spas” Stivena Džerarda, čije se klizanje na meču sa Čelsijem, dva kola pre kraja, pamti kao ključ koji je otvorio vrata Mančester Sitiju ka trofeju.

Pojedini mediji kažu da je nesjano da li bi se upumpavanje novca sa privatnih računa arapskih vlasnika pod obrazloženjem da je reč o sponzorskim ugovorima moglo uzeti kao osnov za pokretanje još jednog postupka, s ciljem da se dovede u pitanje i titula uiz 2012. osvojena na još dramatičniji način, golom Serhija Kuna Aguera protiv Kvins Park Rendžersa, u četvrtom minute nadoknade.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara