Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Ovo je vreme Čekićara

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.02.21. | 09:15

Vest Hem oduševljava ove sezone i preti da zauzme mesto u Ligi šampiona, koje je godinama unazad pripadalo baš Totenhemu, njegovom današnjem rivalu

Ne sećaju se verovatno ni najzagriženiji fanovi Čekićara kada je poslednji put Vest Hem vodio bitku za poziciju u Ligi šampiona. A, nije baš da su se tome nadali, naročito onda kada je na klupu, drugi put, doveden Dejvid Mojes. I ko bi mogao da ih krivi. Škot je uspevao da od odlaska iz Evertona obezvredi svaki tim koji bi mu se predao u ruke, a evo, izgleda da je najzad uspeo da odneguje one čuvene balončiće. Da ih drži kao malo vode na dlanu, i ne dozvoli im da nestanu.

Danas za vreme ručka Vest Hem će dočekati Totenhem u gradskom derbiju, i to će ga sačekati kao bolje plasirani tim - i eto još jedne zagonetke, jer nije se to mnogo puta događalo u novijoj istoriji - koji ima priliku da se probije među četiri najbolja tima Engleske, a ujedno zada udarac Pevcima, posle kojeg oni izvesno neće moći da se vrate u borbu za mesto u Ligi šampiona (13.00).

Izabrane vesti

Jer, momci Žozea Murinja već debelo zaostaju, a i "govor tela" im ne obećava. Četiri poraza na pet proteklih ligaških mečeva nikako ne mogu da budu oličenje samopouzdanja Spursa pred okršaj sa ekipom koja je u zamahu. O tome svedoči samo jedan neuspeh Čekićara u Premijer ligi tokom prethodnih 10 susreta, sa jasnim stavom i stilom igre koji je veoma dopadljiv.

Ipak, Totenhem će pokušati da smanji jaz u odnosu na Vest Hem. Igranje na dva fronta, u ovom slučaju Lige Evrope, često ometa ekipe, ali Murinjo će se nadati da će pobeda nad Volfzbergerom u četvrtak preokrenuti sezonu njegove ekipe. Austrijski prvoligaš isprašen je sa 4:1 u Budimpešti zahvaljujući golovima Heung-min Sona, Gereta Bejla, Lukasa Moure i Karlosa Vinisijusa. Specijalni je na Puškaš Areni izveo mešovitih 11, u želji da odmori pojedince, a i finale Liga kupa se približava.

Poraz u prošlom kolu od Mančester Sitija bio je sedmi prvenstveni u sezoni za Pevce, a samo u kampanji 2015/16 sa Čelsijem Murinjo je izgubio više utakmica - devet.

Dok se Totenhem borio za konstantnošću, Vest Hem je uživao u svojoj najboljoj sezoni od 1985/86. Čekićari su sredinom nedelje pobedili Šefild Junajted sa 3:0 i kraj svog imena na tabeli imaju 42 boda iz 24 meča, što su već tri boda više nego što su sakupili tokom cele minule sezone.

Međutim, Vest Hem je izgubio svaku od poslednje tri utakmice u ligi protiv gradskog rivala Spursa. Takođe, Mojes ima loš rekord protiv Murinja. Škot nikada do sada nije slavio protiv Portugalca, a susreli su se u svim takmičenjima 15 puta.

Tradicija je, dakle, na strani Totenhema, a interesantno je da je na devet poslednjih dvoboja samo jednom trijumfovao onaj koji je bio domaćin. Poslednji okršaj ponudio je dramatičnost kakva je i svojstvena borbama Čekićara i Pevaca. Sastav Žozea Murinja je imao tri gola prednosti već posle uvodnih 16 minuta igre, da bi Vest Hem izjednačio pogocima u poslednjih osam.

Majkl Antonio je propustio poslednja dva meča Čekićara i ostaje pitanje da li će dobiti priliku da napadne Totenhem, ali kod Masuakua, Jarmolenka i Ogbone nema dileme da su van konkurencije. Što se tiče Pevaca, Serž Orije i Đovani Lo Selso su van stroja, a Serhio Regilon je glavna nedoumica, jer je propustio više od mesec dana i pitanje je koliko je spreman na fizičkom planu.

PREMIJER LIGA – 25. KOLO

Petak

Vulverhempton - Lids 1:0 (0:0)

/Melije 65ag/

Subota

Sautempton – Čelsi 1:1 (1:0)

/Minamino 33 – Maunt 54pen/

Barnli - VBA 0:0

Liverpul - Everton 0:2 (0:1)

/Rišarlison 3, Sigurdson 82pen/

Fulam – Šefild junajted 1:0 (0:0)

/Lukman 61/

Nedelja

13.00: (2,75) Vest Hem (3,25) Totenhem (2,60)

15.00: (3,10) Aston Vila (3,35) Lester (2,30)

17.30: (6,00) Arsenal (4,00) Mančester Siti (1,58)

20.00: (1,33) Mančester Junajted (5,20) Njukasl (9,00)

Ponedeljak

21.00: (1,85) Brajton (3,40) Kristal Palas (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaVest HemTotenhemDejvid MojesŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara