Valentin Tati Kasteljanos (©Reuters)
Valentin Tati Kasteljanos (©Reuters)

Ovo je već mnogo bolje! Tati konačno izgleda kao pojačanje

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.09.24. | 22:38

Argentinski napadač trećim golom u sezoni doneo Laciju tri boda protiv Verone na zatvaranju četvrtog kola Serije A

Doveden prošlog leta, ali je tek ovog proradio. Tek godinu dana pošto je plaćen 15.000.000 evra Valentin Kasteljanos opravdava novac kakav Lacio nije dao ni za jednog drugog igrača još od 2020.

U prvom kolu nagovestio je preokret protiv Venecije, pre dve nedelje pogodio je i u remiju sa Milanom, a večeras je na istom mestu pogodio za pobedu nad Veronom – 2:1 (2:1).

Izabrane vesti

Tri pogotka u četiri kola, jedan manje nego čitave prošle sezone u Seriji A. Ujedno i jedan manje samo od Matea Retegija i Markusa Tirama u aktuelnoj. Možda nisu atraktivni, štaviše ni najmanje ne oduševljavaju, ali niko na Olimpiku neće previše mariti za to. Gol je gol, posebno što ih u režiji popularnog Tatija nije bilo previše u proteklom periodu.

Sada su konstanta, jer je i Tati standardan. Novi trener Marko Baroni mu veruje, nema ni Ćira Imobilea da mu umanjuje minutažu, a sa Bulajeom Dijom se za sada odlično slaže. Senegalskom napadaču očigledno je prijao 'beg' iz Salernitane pošto i sam nagoveštava da bi mogao da bude od velikog značaja za rimski tim ove godine. I kraj njegovog imena već dva gola u tri utakmice, onaj iz prošlog kola protiv Milana i večerašnji, kojim je načeo Veronu.

Promene u timu prijale izgleda i 'starosedeocu' Matiji Zakanjiju, koji je kod oba pogotka bio u ulozi asistenta. U petom minutu dubinskom loptom proigrao je Diju, petnaest minuta kasnije iz kornera pred golom pronašao Kasteljanosa. Gosti su ekspresno odgovorili na inicijalno vođstvo rivala pogotkom Kaspera Tensgeta, još jednog novajlije što obećava (drugi gol u četiri ligaška meča), ali municije za više od toga nisu imali.

Ispostavilo se da je sve ono najbitnije stalo u uvodnih dvadesetak minuta, mada je i u nastavku moglo da bude golova. Doduše, samo u mreži gostiju. Bjankoćelesti su u nekoliko navrata imali priliku da potvrde trijumf i meč uvedu u mirniju završnicu, izgledne šanse imali su Dija, Nuno Tavareš, dva puta Lum Čauna, na kraju i Zakanji, ali je sa ukupno šest odbrana Lorenco Montipo bio jedini zaslužan što Verona nije pretrpela ubedljiviji poraz.

Srpski fudbaler Darko Lazović, inače kapiten Verone, na terenu je proveo 66 minuta.

Lacio je zahvaljujući ovoj pobedi skočio na šestu poziciju sa sedam bodova, dok je Verona odmah ispod njega sa šest poena.


SERIJA A – 4. KOLO

Subota

Komo - Bolonja 2:2 (1:0)

/Kasale 5ag, Kutrone 53 - Kastro 76, Iling Džunior 90+1/

Empoli - Juventus 0:0

Milan - Venecija 4:0 (4:0)

/Ernandez 2, Pulišić 16, 25 penal, Ejbraham 29/

Nedelja

Đenova - Roma 1:1 (0:1)

/De Vinter 90+6 - Dovbik 37/

Atalanta - Fjorentina 3:2 (3:2)

/Retegi 21, De Ketelare 45, Lukman 45+1 - Kvarta 15, Ken 32/

Torino - Leče 0:0

Kaljari - Napoli 0:4 (0:1)

/Di Lorenco 18, Kvarachelija 66, Lukaku 70, Bonđorno 90+3/

Monca - Inter 1:1 (0:0)

/Mota 81 - Damfris 88/

Ponedeljak

Parma - Udineze 2:3 (2:0)

/Del Prato 2, Boni 43 - Luka 49, Tovan 68, 77/

Lacio - Verona 2:1 (2:1)

/Dija 5, Kasteljanos 20 - Tengstet 7/



tagovi

VeronaLacioValentin KasteljanosSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara