Slavlje Lakazeta i Sake (Reuters)
Slavlje Lakazeta i Sake (Reuters)

Ovo je karakter za Ligu šampiona: Artetine izmene i Lakazet srušili Vulvse u poslednjim sekundama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.02.22. | 22:58

Tobdžije za nepunih 15 minuta nadoknadile zaostatak koji su jurile maltene čitavu utakmicu - nagrada za veru i upornost je treća prvenstvena pobeda u nizu

Nije Vulverhempton ove sezone dozvolio ni Mančester Sitiju dozvolio da ga pobede sa više od jednog postignutog gola. U zaostaloj utakmici 20. kola Premijer lige delovalo je da je zatvorio Arsenalu sve prilaze mreži i da će mu se osvetiti za ligaški poraz od pre dve nedelje. Ali ovo je neki novi Arsenal, po mnogo čemu drugačiji od onog na koji smo navikli prethodnih sezona. Nisu ga demoralisale silne intervencije jedne od najboljih odbrana Evrope, koju je uspeo da baci na kolena završnih petnaestak minuta i okrene zaostatak koji je jurio maltene čitavu utakmicu - 2:1.

Kada povedu, što su i učinili već u desetom minutu zahvaljujući rizičnom pasu Gabrijela koji je presekao Hvang, Vulvsi rekto, maltene nikada ne gube. Kakav su podvig napravile Tobžije večeras najbolje oslikava podatak da su Vukovi bili u seriji od 45 utakmica bez poraza u koju staje i 39 pobeda, kada bi prvi postizali gol.

Izabrane vesti

Londonski klub je u čitavom meču očekivano imao terensku inicijativu. Mikel Arteta je, videvši da ne ide, i da će štoperski trio u sastavu Kilman, Koudi, Sais teško biti probijen, kao i golman Žoze Sa, ključne poteze povukao u 71. i 76. minutu - prvo je u igru uveo Nikolu Pepea, par minuta kasnije i Edija Nketiju.

Delovalo je da će ekipa koju sa klupe predvodi Bruno Laž ostati na brojci od svega 18 primljenih golova u prvenstvu, ali su upravo dvojica rezervista uspeli da pronađu rupu u do tada neprobojnoj odbrani. Vrhunski lob pas Martina Edegarda, Nketijina lopta u sredinu, okret Pepea i egzekucija.

Na saznanje da će nadoknada trajati šest minuta, igrači Arsenala pohrlili su po treću pobedu u nizu. U četvrtom minutu nadoknade jedan od boljih golmana Premijer lige ove sezone Žoze Sa je sjajno zaustavio pokušaj Bukaja Sake, ali je samo tridesetak sekundi kasnije napravio kiks zbog kojeg su gosti morali kući pognute glave. Pepe je uposlio Lakazeta, a nešto što je više ličilo na centaršut nego na udarac Francuza, portugalski golman je nespretno preusmerio u svoju mrežu.

Ne može se reći da partija Vulvsa nije bila prožeta jakim karakterom, budući da ih prvi primljeni gol nije pokolebao da krenu po novo vođstvo. U 86. minutu je, naizgled siguran pogodak rezerviste Pedra Neta sjajnim blokom sprečio Gabrijel koji se tako iskupio za kiks koji je prethodio vođstvu Vulvsa.

Umesto da Vulverhempton skoči na petu poziciju sa svega tri boda deficita od Mančester junajteda od kojeg ima utakmicu manje, sada je Arsenal peti. Velikan iz severnog Londona diše za vratom Crvenim Đavolima - zaostaje samo bod, ali je odigrao čak dve utakmice manje.

Da se Arsenal bori za titulu, rekli bismo da je večeras demonstrirao šampionski karakter, ovako možemo da konstatujemo da krasi stav i mentalni sklop tima spremnog da do kraja sezone obezbedi grupnu fazu Lige šampiona.

PREMIJER LIGA – ZAOSTALI MEČ 20. KOLA

Četvrtak

Arsenal - Vulverhempton 2:1 (0:1)

/Pepe 82, Sa 90+5AG - Hvang 10/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ArsenalVulverhemptonHvang He Čan

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara