Ovo je Bajern od kog gaće same spadaju (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 08.03.22. | 22:48

Salcburg samleven u Minhenu - 7:1

Bilo je loših rezultata i kikseva, bilo je podosta bledih partija poslednjih nedelja, bilo je samim tim ozbiljnih nagoveštaja da prva sezona Julijana Nagelsmana za kormilom Bajerna ne ide u dobrom smeru, međutim nakon večerašnjeg izdanja mladi stručnjak komotno može u ulogu "skretničara", pa da kritičarima pokaže i jasno kaže - pravci su sledeći: Bajern u četvrtfinale Lige šampiona, vi u mišje rupe! Na Alijanc areni, u revanš susretu osmine finala: Bajern - RB Salcburg 7:1.

I ne treba austrijski "vrtić" previše da brine. Svakako te mlade momke ne treba "sahranjivati" i dovoditi u pitanje njihov status (verovatno) najtalentovanije ekipe u Evropi. Jer bilo ko da je noćas bio na njihovom mestu ne bi se mnogo bolje proveo. Kad Bajern igra kako ume - a deluje da je ovoga puta bio na dobrih 70-80 odsto mogućnosti, ponovo u šampionskom modu - onda se pobednik ne dovodi u pitanje već samo razlika.

Izabrane vesti

U prevodu - samleveni bi večeras u Minhenu bili i mnogo iskusniji, jači timovi.

Možda reč "časno" ne ide uz ovakav rezultat, ali momci Matijasa Jajslea (33) učinili su sve što je bilo do njih. I nema im se mnogo šta zameriti. Mada u sastavu čiji je prosek godina iznosio tek 23,1 nijednog momenta nisu odstupili od svoje filozofije. Želeli su da igraju, želeli su da se nadmeću, da na velikoj sceni protiv velikog rivala iskažu taj strašni potencijal što im spočitavaju.

Na kraju - lekcija. Skupa ko vrag. Što se iz rezultata najbolje vidi.

Pola sata držao je Bajern papučicu "do daske" i za to vreme rešio sve dileme oko putnika u narednu rundu. Robert Levandovski ispisao je nove stranice istorije Lige šampiona, postigao najraniji het-trik i došao do kote 42, računajući sva takmičenja ove sezone. U samo 35 utakmica?! Ovo je sedma godina u nizu na kojoj Leva postiže 40+ golova.

Dakle, i dalje ima onih što tvrde da nije najbolji na planeti?

Istina, prva dva pogotka Poljak je postigao s bele tačke, međutim treba imati na umu da je u oba navrata sam iznudio najstrožu kaznu i to tako što je nadmudrio direktnog čuvara Maksa Vebera.

Četvrti pogodak postigao je Serž Gnabri nakon što su Austrijanci pokušali da započnu akciju iz poslednje linije i pogrešili, dok je peti i šesti put mrežu ne baš sigurnog Kena pogađao Tomas Miler. Za kraj, za tačku na i - Liroj Sane.

BAJERN MINHEN – RB SALCBURG 7:1 (4:0)

/Levandovski 12pen, 22pen, 23, Gnabri 30, Miler 54, 83, Sane 85 - Kjergor 70/

Minhen.

Stadion: Alijanc Arena.

Sudija: Klermon Turpan (Francuska).

Bajern (3-2-4-1): Nojer – Pavar, Zile (od 66. Kuasi), Ernandez (od 60. Upamekano) – Kimih, Musijala (od 66. Roka) – Gnabri (od 46. Sar), Miler, Sane, Koman (od 66. Čupo Moting) – Levandovski

Salcburg (4-3-1-2): Ken – Kristensen, Sole (od 46. Pjatkovski), Veber, Ulmer – Kapaldo, Kamara (od 68. Tižani), Zajvald (od 46. Sučić) – Aronson – Adejemi (od 62. Šeško), Adamu (od 62. Kjergor)

****

Imao je Bajern i večeras neke krizne trenutke. Bilo je to uglavnom u prvih desetak minuta, što je Salcburg iskoristio da stvori dve veoma dobre šanse preko Kapalda i Zajvalda. U oba slučaja kiksao je Benžaman Pavar. Zaličilo je u tim momentima na probleme iz Bohuma (gde su Bavarci poraženi 2:4), ili iz susreta sa Grojterom (gubili na poluvremenu), odnosno sa poslednjeg duela protiv Leverkuzena (1:1), ali nedugo potom Nagelsman kao da je pritisnuo dugme za totalno uništenje rivala i sve je bilo gotovo za tili čas.

Sa mnogo se kritika mladi stručnjak susretao prethodnih nedelja. Pre svega jer zanemaruje defazivu i što od klasičnih krila kakva su Gnabri i Koman pokušava da napravi ving-bekove. Ostao je čvrsto pri svome Nagelsman, postavio formaciju kao u Salcburgu (samo je Tolisoa odmenio Musijala) i - pogodio.

Gledajući striktno po prirodnim pozicijama igrača iz startne postave Bajern je igrao sa jednim klasičnim špicem (Levandovski), dvojicom ofanzivnih vezista (Miler i Musijala) i trojicom krila (Koman, Sane, Gnabri)?! S tim da je Musijala u većem delu dosadašnje karijere takođe dejstvovao po levom krilu. Sabrano to je šest ultra-ofanzivnih igrača.

Kada Bajern ovako igra verovatno nema defanzivne linije na svetu koja bi mogla da se odbrani od tog uragana. I pod tom pretpostavkom nemačka mašina je bez sumnje u samom vrhu liste favorita za "ušati" pehar.

Ostaje samo pitanje ima li ko da odbrani tu "šestoglavu aždaju" kad je neko sa sličnim resursima napadne?

I još nešto, Bajern tek treba da se u potpunosti "ukocka". Ne treba zaboraviti da nedostaju Leon Gorecka i Alfonso Dejvis.

Kako vam sada zvuči?


tagovi

Liga šampiona

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara