©Beşiktaş JK
©Beşiktaş JK

Ovako je već mnogo bolje: Bešiktaš u nadoknadi do trofeja u Kupu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 22:12

Užasna reakcija fudbalera Trabzona Nikole Pepea u nadoknadi koja je kumovala pobedničkom golu istanbulskog kluba - 3:2

Otkako se pre tri godine okitio duplom krunom, Bešiktaš je bio daleko od samog vrha i bilo kakve borbe za odličja. Aktuelna sezona takođe je bila za zaborav, ali samo do večeras! Činjenicu da je prvenstvenu trku završio na petom mestu i da zbog toga naredne sezone neće igrati u Evropi istanbulski klub bacio je u drugi plan pošto je sušan period prekinuo slavljem u nacionalnom kupu!

U finalnoj utakmici na kakve nas je turski fudbal navikao Bešiktaš je posle preokreta, golom u četvrtom minutu nadoknade savladao Trabzon i u klupske vitrine doneo 11. trofej Kupa - 3:2 (1:1).

Izabrane vesti

Trabzon je majstorijom Pola Onuačua poveo u ranoj fazi meča, ali su popularni Orlovi za desetak minuta uspeli da preokrenu rezultat. Suštinski desetak, mada su golovi padali u različitim poluvremenima. Prvi iz penala, koji je realizovao Rašid Gezal u nadoknadi prvog dela, a drugi početkom nastavka kada je Salih Učan na sjajno dodavanje Džeksona Muleke trznuo glavom i doneo vođstvo izabranicima Serdara Topraktepea.

U tim trenucima rasplamsala se borba na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu. Fudbaleri Trabzona želeli su da ekspresno uzvrate, pripretio je prvo Toma Menije, potom i Trezege. Na drugoj strani je Gezal svega nekoliko desetina sekundi kasnije uzdrmao prečku. I onda - tajac. Gotovo pola sata utakmice proteklo je bez većih uzbuđenja i taman kada se činilo da je Bešiktaš anestezirao rivala, probudila se Oluja sa Crnog mora i ogromnim talasom zapljusnula Orlove.

Artur Masuaku je zaspao kod kornera Trabzona u 89. minutu, rezervista Nikola Pepe je to uočio, prišunjao mu se iza leđa i odbitak posle udarca Menijea samo ubacio u mrežu, zakazavši produžetke. Barem su tako mislili svi na stadionu. Svi osim Al Musratija. Vezista kojeg je Bešiktaš zimus pozajmio od Brage - uz obavezan otkup za 11.000.000 evra - natrčao je u četvrtom minutu nadoknade na povratnu loptu koju mu je užasnom reakcijom vratio Pepe i bez puno oklevanja raspalio po njoj. Od šume nogu koja se našla ispred njega golman Trabzona nije mogao ništa. Slavlje Bešiktaša je moglo da počne.




tagovi

TrabzonBešiktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara