Tod Boli (©Reuters)
Tod Boli (©Reuters)

Ovaj vam je povređen? Dajte drugog... Ne postoji dovoljno dobar razlog da Čelsi prestane da troši

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.08.24. | 02:43

Samu Omorodion nije prošao lekarske preglede na Stamford Bridžu, ali to Plavce ne sprečava da kupe drugog igrača Atletika

Teško je više iskazati rečima ono što Čelsi radi na transfer pijaci u poslednje dve godine i jednosovtavno nas ništa više ne može začuditi kada su u pitanju potezi rukovodostva najvećeg trošadžije trećeg uzastopnog letnjeg prelaznog roka. Kada su Plavci kupili Pedra Neta za 63.000.000 evra, govorili smo da su prebacili granicu od 1.300.000.000 evra potrošenih na obeštećenja za nove igrače u eri američkog biznismena Toda Bolija, ali tu neće biti kraj.

Jedan igrač Atletika neće doći na Stamford Bridž, ali je drugi sve bliže. Transfer Samua Omorodiona dobio je zaokret od 180 stepeni, jer mladi napadač nije prošao lekarske preglede u Londonu zbog povrede koju vuče sa Olimpijskih igara i on se već vratio u Španiju. Čim su saznali za epilog pregleda, Plavci kao da su samo malo bacili pogled na to šta ima od igrača još Atletiko da ponudi i odlučili se za ni manje ni više Žoaa Feliksa... Plan Čelsija je da upotrebi Konora Galagera u čitavom poslu i tako dobije Feliksa po 40.000.000 nižoj ceni nego što bi to bio slučaj da Englez nije uključen u transakciju.

Izabrane vesti

Omorodionov prelazak iz Atletika u Čelsi trebalo je da košta dostrukog šampiona Evrope 40.000.000 evra, ali kako je igrač povređen transfer je propao. Međutim, očigledno ne postoji dovoljno dobar razlog da Čelsi prestane da troši, pa je sada rešen da praktično ta sredstva samo preusmeri na drugog igrača Jorgandžija. Portugalac je već igrao za Čelsi kao pozajmljeni igrač, od januara do juna 2023 i u tom periodu odigrao 20 utakmica i dao četiri gola.

Podsetimo, Plavci su ovog leta doveli već deset igrača: Tosina Adarabiojoa, Kirnana Duzberi HolaFilipa JergensenaPedra Neta, Omarija KelimanaArona AnselminaRenata VeigeKejleba Vajlija, Marka Gujua. Treba uračunati i 34.000.000 plaćenog Vilijana Estevaa koji će stići u London tek u leto 2025. Svi ovi poslovi koštali su Čelsi 226.000.000 evra


tagovi

Atletiko MadridSamu OmorodionČelsiŽoao FelikstransferiLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara