Ovaj Real dušu nema

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.09.19. | 12:28

Madriđani nisu šutnuli na gol posle 587 utakmica, odbrana se raspada bez Ramosa, tradicija kaže da nemaju šanse za osvajanje Lige šampiona

U eri dominacije evropski fudbalom (četiri pehara za pet sezona) brljotine u prvenstvu prikrivane su dobrim rezultatima u Ligi šampiona. A kako je počela ova sezona deluje da će Real još jednu godinu da potroši ni za šta. U La Ligi se muči, kad pobeđuje jedva to čini, dok je na startu grupne faze elitnog kupa bio – jadan.

Očekivalo se da Madriđani u Parizu makar budu akteri derbija večeri, ali su doslovce počišćeni. Prosto rečeno, nisu postojali na terenu „Parka prinčeva“ i delovali su toliko anemično da nijednom nisu šutnuli u gol svog doskoršanjeg čuvara mreže Kejlora Navasa. Kakav je to poraz stila Los Blankosa, kakvo odsustvo svega što najveći klub planete predstavja, ilustruje podatak da prvi put posle čak 587 vezanih utakmica u svim takmičenjima ama baš niko u belom dresu nije pucao u okvir gola!? Ruku na srce, pri rezultatu 2:0 gostima su poništena dva gola (Geret Bejl i Karim Benzema), međutim, jasno je da to ne menja suštinu.

Izabrane vesti

Real igra loše. Preciznije – ne igra. Vidi to i ne skriva Zinedin Zidan.
PSŽ nas je u iznenadio u svim aspektima. Najviše me nervira što je u intenzitetu igre bio na višem nivou od nas. Nisam zabrinut zbog grešaka odbrane, već zbog toga što nam je nedostajalo ritma za ovaj nivo takmičenja. Ne želim nikog pojedinačno da krivim, svi se ljuljamo u istom čamcu. Ne sviđa mi se ni kako smo igrali u polju, jer sa fudbalerima koje imam na raspolaganju nismo stvorili prilike. Čudan osećaj. I tako ceo meč. Generalno, imamo dosta šansi, a sinoć nijednu“, razočaran je Zidan posle 0:3 u Parizu.

Skoro jednako kao i madridska štampa. Marka sa naslovnice opominje naslovom „Ne može se ovako u Evropi“, konkurentski As je radikalniji, fotografiju Karima Benzeme prate reči „Bez duše“.

Ponovo je aktuelizovana priča da je Real potrošio više od 300.000.000 evra u letnjem prelaznom roku, pojačanja se još traže, najzvučnije među njima, Eden Azar, nikako da „uhvati“ formu iz Čelsija, Luka Jović šansu dobija na kašičicu, Eder Militao i Ferlan Mendi su kao starteri u Parizu bili užasni. Napad će pre ili kasnije proraditi, ali je veliki problem odbrana. Kapitulirala je najmanje jednom na 31 od poslednje 34 zvanične utakmice. Štagod ko mislio o njemu, nedostaje joj Serhio Ramos, u čijem odsustvu je Real izgubio pet vezanih susreta u Ligi šampiona (Juventus, dvaput protiv CSKA, revanš sa Ajaksom i sad PSŽ). Raspad sistema.
Od prvog minuta Real nije prisutan na utakmici. Imali su Madriđani dosta poteškoća, veliki razmak izmešu linija odbrane i napada. Igrači PSŽ-a su lagano primali loptu, bez pritiska, a kad takvom timu dozvolite da igra to čini fenomenalno. Parižani su bili superiorni. Real dosta toga mora da unapredi. Još ima vremena, ali ne vidim fudbalera koji bi naterao ostatak ekipe na reakciju. Bliži se meč sa Seviljom, koja igra sjajno ove sezone i normalno je da sam zabrinut. Ne vidim ni da je Zidan sposoban da pronađe rešenje kako bi unapredio tim. Promene na bolje su neophodne u svakom aspektu, jer je ova sezona počela kao ona prethodna“, spektičan je Predrag Mijatović, nekadašnji napadač i funkcioner kraljevskog kluba.

Rana je faza sezone, na stadionu „Santjago Bernabeu“ teše se činjenicom da ima vremena da sve „legne“ na željeno mesto, međutim... Poraz u Parizu prekinuo je Realov niz od 12 vezanih pobeda na premijerama  u Ligi šampiona. Plus, niko nikad u ovom formatu nije osvojio trofej posle poraza u prvom susretu, a samo tri kluba su stizala do finala (Milan 1994/95, Bajern 1998/99 i Totenhem 2018/19).

Mogli i Madriđani?

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara