Ovaj Lids je neuništiv! Dosta je 15 godina čekanja, vreme je za elitu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.12.18. | 16:34

Ludo popodne na Vila Parku, Aston Vila ispustila dva gola viška za poluvreme

Lids više nema nameru da se šali, Lids ove sezone malo ko može da zaustavi na putu do Premijer lige!

Ni dva gola viška nisu bila dovoljna fudbalerima Aston Vile da slome pobednički duh Lidsu i učine da nekadašnji polufinalista Lige šampiona pokunjen od kući, jer četa Marsela Bijelse izgleda tako staloženo, usresređeno i motivisano da nijedna prepreka ne deluje nepremostivo – 2:3 (2:0).

Izabrane vesti

Potpuno lud meč na Vila Parku i rezultat koji neverovatno odgovara Lidsu, pogotovo jer je do 56. minuta imao ogroman zaostatak. Gosti iz Jorkšira su u naletu surove moći pregazili Aston Vilu za poluvreme, zaseli na tron Čempionšipa i sa vrha gledaju ka povratku u elitu posle ravno petnaest godina čekanja! Kakav period igre za kaznenu ekspediciju Marsela Bijelse, kakva demostracija sile, kakav fudbal! Niko više ne može da kaže da Lids nije dostojan najjačeg društva, jer kada se uzme ko je sve bio u njemu, ovaj klub mora konačno da se vrati tamo gde i pripada. 

Lids je posle katastrofalnog prvog dela i brzih pogodaka Tamija Abrahama i Konora Hurihejna drugo poluvreme otvorio uraganski! Za samo pet minuta Lids je anulirao zaostatak pod komandom raspoloženog, dvostrukog asistenta Pabla Ernandeza i onda dobio čak pola časa da potpuno okrene utakmicu u svoju korist. Mislite da takav poklon Lids ne bi iskoristio? Sve se videlo u nastavku. 

Posle golova Džeka Klarka i odličnog skoka Pontusa Jansona za 2:2 u 61. minutu, Lids je krenuo na sve ili ništa. Rezultat se čekao i na kraju je došao. Polako, ali sigurno. Lids je krckao odbranu Aston Vile silovitim napadima iz svih oružja, pre nego što je Kemar Rufi izazvao erupciju oduševljenja na gostujućoj tribini! Paljene su čak i baklje, što je izgleda postala sve češća slika na ostrvskim terenima... Fantastičnu kontru otvorili su gosti preko Egzijana Alioskija, njegova lopta duboko u prostor možda nije bila najpreciznija, ali je poslužila svrsi. Naterala je Ahmeda Elmohamadija da napravi veliki kiks i ostavi otvoren prostor Rufiju da raspali po lopti, sigurno i vrlo precizno, tako da Orjan Niland nije imao ni promil šanse da pravovremeno interveniše. Fudbaleri Aston Vile ostali su na kolenima, svesni da su ispustili veliku prednost i pobedu kakva se retko pruža. Lids je demonstrirao silu i šestim uzastopnim trijumfom uništio sve predrasude. Ovaj tim je spreman da ide gore!

ENGLESKA 2 - 23. KOLO

Subota
Blekburn – Norič 0:1 (0:0)
/Puki 86/

Brentford – Bolton 1:0 (0:0)
/Mapej 62/

Derbi – Bristol Siti 1:1 (1:1)
/Veghorn 37 – Paterson 24/

Ipsvič – Šefild Junajted 1:1 (1:0)
/Harison 38 – Šarp 47/

Notingem – KPR 0:1 (0:1)
/Lejstner 45/

Reding – Midlzbro 0:1 (0:0)
/Frend 77/

Roteram – VBA 0:4 (0:3)
/Gejl 6, 44, 54, Barns 20/

Šefild Venzdej – Preston 1:0 (0:0)
/Hektor 62/

Stouk – Milvol 1:0 (0:0)
/Berahino 61/

Vigan – Birmingem 0:3 (0:2)
/Adams 26, Morison 45+1, Magoma 61/

Hal - Svonsi 3:2 (0:1)
/Bouven 70, 80, Elfik 76 - Boni 3, Čelina 88/

Nedelja

Aston Vila - Lids 2:3 (2:0)
/Abraham 5, Hurihejn 17 – Klark 56, Janson 61, Rufi 90+5/

Foto: Reuters


tagovi

Tami EjbrahamKonor HurihejnDžek KlarkPontus JansonKemar Rufi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara