Malang Sar (©RC Lens)
Malang Sar (©RC Lens)

Otvara se šampanjac u Londonu: Otišao štoper koji je Čelsi koštao milion evra po utakmici!

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.07.24. | 13:00

Izgubio ormarić u svlačionici prvog tima, Mauricio Poketino nije ni znao da je njegov igrač...

Već je Čelsi rešio petorice fudbala ovog leta, trojica od njih zbirno su mu napunili kasu za 100.000.000 evra, ali nijedan od tih izlaznih transfera na Stamford Bridžu nisu slavili kao onaj što su ozvaničili danas.

Otišao je Malang Sar (25)! Kao što je najavljeno prethodnih dana, francuski štoper dogovorio je sa londonskim klubom prevremeni raskid ugovora i kao slobodan igrač pojačao Lans, pa u Zapadnom Londonu mogu da otvore šampanjac…

Izabrane vesti

Razlog je finansijske prirode, jer su sa platnog spiska skinuli fudbalera koji ih je po utakmici koštao nešto više od milion evra! Sar je u Čelsi stigao u finišu prelaznog roka leta 2020. godine sa etiketom jednog od najtalentovanijih štopera sveta u tom trenutku (CIES ga 2018. stavio na peto mesto lige igrača mlađih od 20 godina na koje treba obratiti pažnju). Odlučio je da ne produži ugovor sa Nicom u kojoj je ponikao i za koju je do tada odigrao preko 100 utakmica te je kao slobodan igrač mogao da bira, pride i traži nešto ‘jači’ ugovor. A, nije da nije bilo interesovanja. Na kraju se od nekolicine velikih evropskih klubova odlučio za Čelsi sa kojim je potpisao petogodišnju saradnju vrednu 5.700.000 evra neto po sezoni!

Međutim, niti je opravdao status sa kojim je stigao na Stamford Bridžu niti 22.800.000 evra, koliko je zaradio u prethodne četiri godine. Jedino je kod Tomasa Tuhela, u svojoj drugoj sezoni u klubu, imao kakvu takvu ulogu odigravši 21 utakmicu u svim takmičenjima. U preostale tri – nijednu! Debitantsku je proveo na pozajmici u Portu, treću na kaljenju u Monaku, koji je čak imao i opciju da ga otkupi, ali je na jednom od treninga u finišu sezone doživeo mišićnu povredu abdomena zbog čega je francuski klub odustao od ideje da ga zadrži.

A, kada se vratio nazad dočekao ga je novi trener – Maurisio Poketino, koji nije ni znao da je Sar uopšte igrač Čelsija. Bio je to jasan znak da u klubu ne računaju na njega, doduše ne jedini. U međuvremenu je ostao i bez svog ormarića u svlačionici prvog tima te je prebačen da trenira sa igračima iz akademije… Njegovi agenti pokušali su da mu pronađu izlaz iz situacije prošlog leta, nudili ga Bešiktašu, AEK-u, saudijskim klubovima, ali nisu uspevali da se dogovore ni sa kim te je Francuz izgubio još jednu čitavu sezonu.

Zimus mu se otvorio novi horizont kada se javio francuski Avr. Čelsi je bio spreman da ga pusti bez obeštećenja, ali je Sar želeo da se dogovori sa Plavcima oko isplate preostalih 18 mesečnih plata. Prema saznanjima Atletika, londonski klub je pristao da mu isplati više od 50 odsto sume koja mu je sledovala za poslednjih godinu i po dana ugovora te je štoper poslednjeg dana prelaznog roka otputovao u Francusku na preglede, samo da bi došlo do promene plana u poslednjem trenutku.

Čelsi je navodno promenio uslove i ponudio sumu manju od prvobitne, a onda nekoliko minuta pre zatvaranja zimske pijace ga obavestio da mu neće isplatiti ništa i posao je propao… Sar je ostao još šest meseci 'zarobljen' na Stamford Bridžu. Ipak, ovog leta je rešio da izađe iz toksične veze i pristao na raskid saradnje godinu dana pre isteka ugovora kako bi u Francuskoj krenuo ispočetka.

Za početak, potpisao je dvogodišnji ugovor sa Lansom uz opciju produžetka na još jednu sezonu.



tagovi

Malang SarČelsiLetnji prelazni rok 2024LanstransferiTransferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara