Da li je ovo start za penal? (© AFP)
Da li je ovo start za penal? (© AFP)

Osveta za prekid u Parizu!? Sudija nas izbacio zato što smo Rumuni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.12.20. | 21:59

U Klužu kipte od besa

Biće još potresa u evropskom fudbalu. Opet su u centru pažnje Rumuni. U utorak veče u žižu svetske javnosti dospeo je Ovidiu Hategan sa sudijskim timom zbog, kako je okarakterisano, rasističkog ispada na meču Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Istanbul Bašakšehira, da bi ovog četvrtka tamošnji prvak Kluž eliminisan iz Lige Evrope.

U susedstvu smatraju da je opljačkan u Bernu, ukazujući da duel golmana Kristijana Balgradeana i Sedrika Cesajgera nije bio za penal kakvim ga je okarakterisao Benoa Bastijen i u 90. minutu dao Jang Bojsu šansu da izjednači. Žan Pjer Ensame je u nadoknadi pogodio na 1:1, nešto kasnije rezervista Gaudinjo preokrenuo rezultat u korist domaćina (2:1), međutim, jasno je da je penal bio ključni duel utakmice šestog kola Grupe A.

Izabrane vesti

Jer, u 84. minutu gosti su preko Gabrijela Debeljuha stigli do prednosti koja ih je vodila u nokaut fazu. Sve dok se arbitru Bastijen nije učinilo da je intervencija golmana Balgradeana nekim čudom faul, iako se na snimku vidi da je pesnicom udario loptu. Kasnije, doduše, i okrznuo glavu fudbalera Jang Bojsa, ali je start bio na loptu.

Sudija nas je izbacio verovatno zato što smo Rumuni. Suviše smo mali! Verovatno su želeli da Švajcarci prođu. Nemam drugog objašnjenja“, grmeo je posle meča u Bernu golman Kluža, uveren u zaveru protiv njegovog tima.

U Rumuniji se odmah posle meča pobela rasprava da li je u pitanju osveta za ispad Hategana i njegovih saradnika sa Parka prinčeva. Teško je reći, ali u delikatnim trenucima svako ima svoju teoriju, pa tako i Klužu smatraju da su, ni krivi, ni dužni, žrtve samo zato što dolaze iz iste države kao Hategan.

Trebalo je da vidite šta se zapravo desilo. Igrači Jang Bojsa nisu čak ni tražili faul prilikom intervencije našeg golmana. Na kraju krajeva, to je bio faul nad njim. Nemam drugih reči osim da je ovo sramota sudije. Nikad ovako nešto nisam video. Posebno ne u Evropi. Ostao sam bez reči, ne znam šta da kažem. Svi su videli kako smo igrlai i da smo zaslužili da prođemo. Nismo, zbog sudije“, dodao je Mario Kamora, kapiten Kluža.



tagovi

Liga EvropeCFR KlužKlužJang Bojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara