Osveta za Kali kartel ili formalnost

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.12.20. | 20:32

Santa Fe se nada božićnom čudu protiv Amerike iz Kalija u revanš meču finala kolumbijske Primere

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Bogote)

Formalnost, reklo bi se. Očekivala se drama u finalnom dvoboju za prvaka Kolumbije, ali su se Đavoli pobrinuli da uproste situaciju. Ishod prvog meča u Kaliju, kada je Amerika deklasirala Independijente Santa Fe sa 3:0 umnogome je lišio neizvesnosti revanš koji je zakazan za noćas. Kardinale očekuje paklen zadatak, veoma moguće nepremostiv, ali ekipa iz najozloglašenijeg kraja Bogote se sigurno neće predati. Naprotiv, na suprotnoj strani joj je tradicionalno mrski neprijatelj.

Izabrane vesti

Nema dileme da su u Kaliju već stavili šampanjac na hlađenje. Tri gola viška su ogromno preimućstvo pred gostovanje na stadionu El Kampin, gde su Crveni đavoli, malo je reći, nepoželjan gost. Rivalstvo Independijentea i Amerike je relativno novo za kolumbijske prilike. Datira s kraja osamdesetih godina prošlog veka i zasnovano je na činjenici da je Amerika u to vreme imala naviku da kupuje najbolje igrače Santa Fea po bagatelnoj ceni i tako je osvajala trofeje.

Takav pristup ne treba da čudi, jer glavni finansijeri Crvenih đavola tada su bila braća Orehuela, Migeh Anhel Rodrigez i Hilberto Rodrigez, narko bosovi Kali kartela, dok sa druge strane Kardinali spadaju u red ekipa koje nisu imale nikakve veze sa prokletim "zelenišom".

Independijente, premijerni šampion Kolumbije iz 1948. godine nada se da će uspeti da režira spektakularni preokret i tako osvoji titulu prvaka na koju čeka još od 2016. Amerika je, pak, aktuelni branilac trona i želi da odbrani presto, a ukupno 15. put u istoriji dobije šampionske lovorike.

Ekipa iz kolumbijske prestonice mora da pobedi sa 3:0 da bi utakmicu poslala u penale, ili 4:0 ako želi da osvoji titulu bez prolaska kroz patnju od "11 stepenica". Herojski je zadatak pred pulenima Harolda Rivere. Iluzija je poslednja stvar kojom bi trebalo da se zanose, ali pouzdani podatak je da su Kardinali u pet navrata pobedili Crvene đavole sa 3:0 u El Kampinu, a najnoviji put 2018. godine.

Kao što je i logično, u redovima Amerike su uvereni da će se popeti na tron. Golovi Hesusa Kabrere, Duvana Vergare i mladog Santijaga Morena omogućili su ekipi iz Kalija da stigne u Bogotu sa velikom prednošću i punim samopouzdanja, dok je argentinski kormilar Huan Kruz Realutišao mnoge kritičare koji su tražili njegov odlazak iz tima.

Ova dva tima kombinovano su osvojila 23 titule prvaka Kolumbije, ali tek drugi put ukrštaju koplja u finalu nekog takmičenja. Prethodno su vojevali boj za pehar Kopa Merkonortea 1999. godine i on je na kraju pripao timu iz Kalija posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Na koga se kladiti?

Jasno je da je ne samo u klađenju, već i za sve posle 3:0, da je Amerika de Kali favorit za šampiona. Na sajtu mozzartbet.com pobeda Crvenih đavola je 3,70, remi 3,20 i trijumf Kardinala 2,00. Ali pošto je Santa Fe taj koji ima obavezu i treba da postigne najmanje tri gola da bi mogao da potencijalno postane šampion, dobra mogućnost je i opcija u kojoj Independijente postiže tri ili više golova, a on nosi kvotu 5,40.

Da li će Kardinali postići više od dva gola u prvom poluvremenu? Barem je ideja da igrači moraju da budu bliže anuliranju rezultata, tako da klađenje na to da će već posle 45 minuta Santa Fe dva puta da pogodi metu je 6,25.

Ako niste toliko optimistični i mislite da se Santa Fe neće "vratiti", ali da će biti golova sa obe strane, ni opcija da oba tima daju gol nije za bacanje sa koeficijentom 2,00.

KOLUMBIJA 1 - FINALE (REVANŠ MEČ)

Nedelja

23.55: (2,00) Independijente Santa Fe (3,20) Amerika Kali (3,70)

 /prvi meč 0:3/

*** kvote su podložne promenama


PIŠE: Lukas ESKOBAR


tagovi

Kolumbija 1Amerika KaliIndependijente Santa FeJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara