©Reuters
©Reuters

Osveta u Barankilji: Argentinu opet sapleo njen čovek, Hames vodi Kolumbiju na Mundijal (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.09.24. | 00:32

Kolumbija savladala svetskog i kontinetalnog šampiona u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i prišla mu na dva boda

Kažu da se osveta služi hladna, ali Kolumbija nije želela previše da čeka. Nepuna dva meseca pošto su izgubili od nje u finalu Kopa Amerike, u prvom narednom međusobnom susretu Kafeterosi su se revanširali Argentini u 8. kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo – 2:1 (1:0).

Delovala je Argentina neuhvatljivo za rivale u dosadašnjem toku kvalifikacionog ciklusa, na pola puta imala nekoliko koraka prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, ali više nije tako nedodirljiva. Pobedom nad svetskim, ali i kontinentalnim šampionom, prvom posle pet godina, Kolumbija se primakla lideru na svega dva boda uoči drugog dela preskočivši Urugvaj na drugom mestu…

Izabrane vesti

Argentina je u Barankilji pretrpela tek drugi poraz u kvalifikacijama, ujedno drugi u svim takmičenjima za nepune dve godine (ukupno treći na poslednjih 65 mečeva), a ispod njega se kao i ispod prethodnog potpisao - Argentinac. U novembru prošle godine tukao ju je sa Urugvajem Marselo Bijelsa, večeras je isto učinio mnogo manje poznati Nestor Lorenco, koji je pre dve decenije bio pomoćnik Hosea Nestora Pekermana na klupi Gaučosa.

Lorenco je osmislio gotovo savršeni plan za neutralisanje čete Lionela Skalonija ograničivši je na jedan jedini udarac u okvir gola, ali pitanje je da li bi mogao da ga u potpunosti sprovede u delo da u vidu produžene ruke na terenu nije imao Hamesa Rodrigesa. Kapiten Kolumbije ostavio je i ovog puta lični pečat u pobedi svog tima upisavši po gol i asistenciju, koji su mu omogućili ulazak u istoriju reprezentacije...

Sredinom prvog poluvremena je posle 'skraćenog kornera' centaršutom sa leve strane idealno uposlio Jersona Moskeru i tako preuzeo od Karlosa Valderame zvanje najboljeg asistenta Kolumbije u mundijalskim kvalifikacijama, da bi se na isteku sat vremena igre sa bele tačke izjednačio sa Radamelom Falkaom kao najbolji strelac Kafeterosa u kvalifikacijama.

Mediji u Argentini - čini se čak više od samih igrača - negodovali su zbog pomenutog penala koji je nad Danijelom Munjozom načinio Nikolas Otamendi tvrdeći kako je poprilično sporan - situaciju pogledajte OVDE - međutim, nakon što je u nekoliko navrata pogledao ponovljeni snimak Čileanac Pjero Maza pokazao je na belu tačku, a Rodriges se poneo kapitenski, preuzeo odgovornost i po drugi put na meč doneo prednost Kolumbiji.

Argentina bez povređenog Lionela Mesija bezidejna, čini se nemoćnija nego u finalu Južne Amerike protiv istog rivala kada u 'regularnih' 90 minuta nije uspela da postigne gol. Večeras jeste, svega 122 sekunde po povratku sa odmora Niko Gonsales je uspeo da kazni baš Rodrigesovo poprečno dodavanje, međutim, bio je to jedini udarac u okvir gola gostiju... U prvom poluvremenu tek po koja poluprilika, posle drugog primljenog gola jedva i toliko.

Kolumbija je uspela da izdrži jalove napade Argentine pa ni posle osam kola nema poraz u kvalifikacijama. Zapravo, ako izuzmemo finale Kopa Amerike koje je izgubila tek posle produžetaka, neporažena je otkako ju je Lorenco preuzeo u septembru 2022. godine. U tom periodu Kafeterosi su uzeli skalp Nemačkoj, Brazilu, Španiji, Urugvaj, večeras i Argentinu... Mogli bi kao pre punu deceniju u Brazilu da naprave ozbiljnu pometnju u Kanadi, Meksiku i SAD za dve godine...

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) – 8. KOLO

Utorak

Kolumbija - Argentina 2:1 (1:0)

/Moskera 25, Rodriges 60pen - Gonsales 48/

Čile - Bolivija 1:2 (1:2)

/Vargas 39 - Algaranaz 13, Migelito 45+1/

Ekvador - Peru 1:0 (0:0)

/Valensija 54/

Venecuela - Urugvaj (u toku)

Sreda

02.30: (6,50) Paragvaj (3,80) Brazil (1,58)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija Kolumbijekvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara