©Reuters
©Reuters

Osimena nisu želeli da plate koliko je trebalo, pevaće od sreće ako stignu do njegovog sunarodnika

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.08.24. | 01:05

Od svih igrača čini se da će Ademola Lukman biti "zamena" za Kilijana Embapea

Onog februarskog dana kada je čitavoj planeti postalo jasno da će Kilijan Embape od leta definitivno postati igrač Reala, počeli su u Pari Sen Žermenu da razmišljaju ko bi mogao da bude zamena za jednu od najvećih zvezda svetskog fudbala, kako u igračkom, tako i u marketinškom smislu. Minimalan je bio broj onih dostupnih, a da nisu daleko od takvog kalibra, pa je Viktor Osimen delovao kao neko ko je najbliži onome što Sveci traže, a da pritom realizacija transfera deluje izvodljivo.

Na kraju, nije mogao šampion Francuske ni do Osimena, jer nije želeo da plati 130.000.000 evra i tako aktivira otkupnu klauzulu. Za jednog Nigerijca nisu u Pari Sen Žermenu želeli da plate koliko je trebalo, pa će sada za drugog morati, jer će vreme do kraja letnjeg prelaznog roka brzo da istekne. Prema pisanju nemačkog Skaja, Ademola Lukman je dogovorio sve lične detalje ugovora sa Parižanima, a sada ostaje dogovor oko obeštećenja. Atalanta za strelca het trika u finalu prošlosezonske Lige Evrope navodno traži 50.000.000 evra. Nije cena Nigerijca bagatelna, ali je značajno jeftiniji od onog kog bi u svojim redovima rado video verovatno bilo koji evropski tim.

Izabrane vesti

Baš kada se Ademola Lukman vratio treninzima sa Atalantom i činilo se da će ipak ostati u Bergamu, objavljeno je da je dogovorio lične uslove sa Pari Sen Žermenom, ali posao još nije gotov. Arsenal takođe motri situaciju i nada se da će Parižanima posao propasti. S tim što Tobdžije ne planiraju da daju svih 50.000.000 evra Boginji provincije, već bi tu cifru da smanje i za duplo, ali da Atalanti ustupe štopera Jakuba Kivijora.

Nigerijski reprezentativac je imao nekoliko haotičnih dana, pošto je prošle srede igrao Superkup Evrope protiv Reala, a zatim zatražio da u ponedeljak ne igra utakmicu Serije A protiv Lećea, kako bi spreman dočekao lekarske preglede u novom poslodavcu. Pričalo se da je to Pari Sen Žermen, ali tada još nije izneo formalnu ponudu Atalanti. Lukman se danas vratio treninzima i mnogi su pretpostavili da je to kraj. Međutim, sada Skaj Sport Dojčland tvrdi da je Lukman dogovorio lične uslove sa PSŽ-om i da se čeka dogovor oko obeštećenja.

Podsetimo, Atalanta je Lukmana kupila od Lajpciga za nešto više od 9.000.000 evra pre dve godine, a 27-godišnjak je uzvratio učinkom od 32 gola i 18 asistencija na 79 utakmica u svim takmičenjima. U finalu Lige Evrope protiv Bajer Leverkuzena pre tri meseca, postao je tek peti igrač u istoriji evropskih kupova koji je dao het trik u utakmici za trofej.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024transferiAtalantaPari Sen ŽermenAdemola Lukman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara