Foto: Reuters
Foto: Reuters

Osimen pogodio posle 108 dana i namestio nišanske sprave za Inter (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.02.22. | 16:54

Napoli prišao na bod šampionu Italije

Zbog povrede kostiju lica u derbiju sa Interom sredinom novembra prošle godine, Viktora Osimena nije bilo u timu Napolija gotovo dva meseca. U tom periodu ekipa Lučana Spaletija se mučila, dobila svega četiri od 11 utakmica u svim takmičenjima - što se i moglo očekivati s obzirom na to da je ostala bez u tom trenutku najboljeg strelca - i samim tim izgubila korak za milanskim timovima u trci za Skudeto.

Međutim, kako se Osimen sredinom januara vratio u tim, vratile su se i pobedničke navike Napolitanaca. Istina, u trijumfima nad Bolonjom i Salernitanom u prethodna dva kola Nigerijac je hvatao zalet ulascima sa klupe, ali se ove nedelje konačno našao u startnoj postavi i svojim golom doneo Napoliju minimalnu pobedu nad Venecijom na gostovanju – 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Pobedu koja ga posle sinoćnjeg poraza Intera od Milana u Derbiju dela Madonina dovodi na bod zaostatka za šampionom Italije od kojeg doduše ima i meč više, a šampionska trka bi dodatno mogla da se zakuva – ako uopšte i može da bude zanimljivije – već narednog vikenda kada Napoli dočekuje upravo Inter na stadionu Dijego Armando Maradona.

Stoga je gostovanje Veneciji bio pravi trenutak da Osimen namesti nišanske sprave, jer je usled povrede poslednji gol za Napoli postigao pre 108 dana protiv Legije u Ligi Evrope. U Seriji A četiri dana ranije protiv Torina. Na narednih pet utakmica nije tresao mreže i danas konačno dočekao prekid posta, u utakmici na kojoj se Napoli mučio da probije blok Venecije. Mateo Politano je centrirao sa desnog boka, a Osimen nadvisio Matiju Kaldaru i glavom pogodio protivničku mrežu po sedmi put ove sezone u Seriji A.

Venecija se do tada, ali i nakon primljenog gola mučila da pripreti Davidu Ospini, ipak, u devetom minutu nadoknade umalo ni iz čega stigla do boda, samo da Tomas Anri sa pet metara nije gađao pravo u kolumbijskog golmana. Ubrzo je stigla kazna u vidu trećeg prvenstvenog gola rezerviste Andree Petanje samo minut kasnije.

Sampdorija je na povratku Marka Đampaola na Luiđi Feraris (protiv Venecije vodio tim u gostima) razmontirala Sasuolo - 4:0 (3:0). Nije ni Italijanu ni klubu iz Đenove prijao rastanak iz juna 2019. godine, niti je Đampaolo potrajao u Milanu i Torinu (27 utakmica ukupno), niti je Sampdorija ponovila rezultate i partije pod 54-godišnjim stručnjakom. Zajedno su međutim dobitna kombinacija, što je bilo vidljivo i danas, u verovanto najboljoj utakmici Sampdorije u aktuelnoj sezoni.

Bio je ovo ujedno i povratak Stefana Sensija na mesto uspeha, italijanski vezista je u prvoj utakmici po dolasku iz Intera, i to posle svega sedam minuta, postigao gol, svoj prvi u Seriji A još od kraja septembra 2019. godine baš protiv Sampdorije. Već tada je bilo 2:0, prethodno je pogodio Čičo Kaputo, a do kraja su se još upisali Andrea Konti - njegov prvi prvenstveni posle više od četiri i po godine - i Antonio Kandreva u nadoknadi panenkom sa bele tačke, stigavši do sedmog pogotka u prvenstvu ove sezone. Isto toliko ima i asistencija, pošto je prethodno namestio golove Kaputu i Kontiju. Drugu mladost proživljava Antonio.

SERIJA A - 24. KOLO

Subota

Roma - Đenova 0:0

Inter - Milan 1:2 (1:0)

/Perišić 38 - Žiru 75, 78/

Fjorentina - Lacio 0:3 (0:0)

/Milinković Savić 52, Imbolie 70, Biragi 81ag/

Nedelja

Atalanta - Kaljari 1:2 (0:0)

/Palomino 64 - Pereiro 50, 68/

Bolonja - Empoli

Sampdorija - Sasuolo 4:0 (2:0)

/Kaputo 5, Sensi 7, Konti 63, Kandreva 90+1pen/

Venecija - Napoli 0:2 (0:0)

/Osimen 59, Petanja 90+10/

18.00: (3,20) Udineze (3,15) Torino (2,50)

20.45: (1,60) Juventus (4,10) Verona (6,25)

Ponedeljak

20.45: (3,10) Salernitana (3,35) Specija (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NapoliViktor OsimenSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara