Visente Moreno (©Reuters)
Visente Moreno (©Reuters)

Osasuna posle šest godina ima novog trenera

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.05.24. | 16:15

Na klupi tima iz Pamplone ubuduće će sedeti Visente Moreno, saopštio je španski prvoligaš

Posle punih šest godina Osasuna je promenila trenera. Hagobi Arasateu će 30. juna i zvanično isteći ugovor sa španskim prvoligašem, a već je poznato da će da ga zameni Visente Moreno. Tu informaciju je potvrdio sam klub, a zvanična Morenova promocija zakazana je za utorak.

Arasate je Osasunu preuzeo u Segundi i već je prve sezone uveo u elitu. Posle dva 10, jednog 11. i jednog 7. amesta ove sezone tim iz Pamplone je okončao Primeru na 11. poziciji, posle čega je došlo do rastanka dve strane.

Izabrane vesti

Uprava Osasune je procenila da je došlo do zasićenja i da je vreme za promenu stručnog štaba. Izbor je pao na 49-godišnjeg Morena, kojem će ovo da bude sedmi klub u karijeri.

Nju je započeo još 2011. godine, najpre kao pomoćnik, pa potom i kao prvi trener Hereza. Vodio je potom Himnastik, Majorku i Espanjol, a potom se u sezoni 2022/2023 oprobao u inostranstvu. Izdržao je jednu sezonu na klupi saudijskog Al Šababa pre nego što se prošlog leta vratio u Španiju. Angažovala ga je Almerija, ali ga je smenila posle samo sedam mečeva.

Arasate je vodio Osasunu na 257 utakmica, zabeležio je 104 pobede, 63 remija i 90 poraza.



tagovi

OsasunaPrimeraHagoba ArasateVisente Moreno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara