Italija će dobiti novog šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.03.20. | 20:19

Tako tvrdi predsednik Fudbalskog saveza Gravina

Nastavila se sezona ili ne, Italija će dobiti novog šampiona! Tako tvrdi predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina, iako ni on ne zna da li će biti uslova da se zamrznuta sezona nastavi.

Fudbala u Italiji nema već skoro 20 dana, u toj zemlji je najveće žarište virusa korona na svetu. Samo u poslednja 24 časa preminulo je oko 1.000 osoba, po zvaničnim informacijama.

Izabrane vesti

Ali i pored svega toga, čelnici klubova ratuju oko toga šta raditi sa sezonom. Da li da se prekine i poništi, kao da se nije ni igrala. Da li se prekine i proglasi završenom, a da šampion bude Juventus, kao vodeći tim na tabeli. Ili da se, ipak, sačekaju neka bolja vremena i da se prvenstvo nastavi tamo gde je stalo, da bi se na najregularniji način dovelo do kraja.

Što se tiče Fudbalskog saveza Italije, ova treća opcija, da se igra, pa kad god da se završi, deluje kao najpravednija opcija.
Postoji plan kojem dajemo prioritet u odnosu na sve ostale. A, to je da bismo voleli da se prvenstvo reši na terenu, da se dovede do kraja, iako je situacija sa virusom korona u Italiji takva da moramo da držimo otvorenom mogućnost i da šampionat prekinemo. Opet, najviše bismo voleli da do 30. juna odigramo sve mečeve, po preporuci FIFA i UEFA i u stalnom smo kontaktu sa te dve organizacije“, kaže predsednik FS Italije Gabrijele Gravina.

Ono što nije opcija za FS Italije, deluje iz reči predsednika Gravine je da se sezona – poništi. U prevodu, novog šampiona države će svakako biti!
Ukoliko stanje bude takvo da ne možemo da igramo, mi bismo voleli da sačuvamo vrednost sportskih rezultata ostvarenih na terenu. To je odgovor na pitanje da li bi trebalo da bude šampiona. Na kraju, odluku će u tom slučaju doneti Federalni savet. Morali bismo da odlučimo onda i oko toga kakav će biti sastav lige za narednu sezonu, ko će da ide u evro kupove“, poručuje Gravina.

Tek će sad igre da počnu...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara