Orlovima dovoljan bod za Mundijal: Znaju Španci šta ih čeka u rasprodatom Čairu

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.02.20. | 13:15

Futsal reprezentacija Srbije nadomak podviga i plasmana na Svetsko prvenstvo u Litvaniji

Cilj je ispunjen, baraž je obezbeđen. Sada sledi ono pravo, bonus. Večeras će u krcatom Čairu izabranici selektora Gorana Ivančića da odmere snage sa najboljom selekcijom Starog kontineta, Španijom, posle kojeg će biti poznato ko će direktno na Svetsko prvenstvo (20.30, TV Arena sport 1).

Orlovima ide u prilog gol razlika, jer im odgovara i nerešen rezultat za osvajanje prvog mesta i direktan plasman na Mundijal u Litvaniji krajem godine. Sa druge strane, i ako izgube, ostaje baraž u dve utakmice sa najprijatnijim iznenađenjem reprezentacijom Finske.

Izabrane vesti

Ako nekoga treba izdvojiti iz tabora Orlova posle prve dve utakmice to je svakako golman Nemanja Momčilović.
"Najbitnije da smo izborili siguran baraž. Idemo da se nadigravamo sa Španijom. Videli ste koliko je potrebno od očaja do sjaja", najavljuje duel sa Furijom popularni Nec.

Izuzetno teške mečeve imali su večerašnji rivali, a Orlovi su pride oslabljeni neigranjem Stefana Rakića, koji je u duelu sa Francuzima dobio crveni karton.
"Neće biti jednostavno, jer je Španija sjajna. To je ekipa koja je daleko, daleko ispred svih u Evropi, Portugalija je tu negde sa njima, ali Španija je u poslednje vreme bolja. Mi smo pokazali da možemo da igramo, da možemo da trčimo. Imali samo i odmor od dva dana. Nedostajaće nam Rakić, ali bez obzira na sve to, čitava ekipa je iznela maksimalno sve ovo. Ne plašimo se kartona u poslednjem kolu, što je dosta bitno", ocenio je selektor Srbije Ivančić.

Karte za odlučujući meč sa Španijom su rasprodate. Euforija je, kao i uvek kada bilo koja reprezentacija Srbije igra u Čairu, zahvatila Niš. Koliko takva klima ima uticaj na rivala najbolje ilustruju reči selektora Francuske Pjera Džekija posle poraza od Orlova.
"Srbi su imali vetar u leđa sa tribina. Nije bilo lako igrati u takvom ambijentu. U Francuskoj navijači još ne stvaraju tako vruću atmosferu. Znam da su Srbi specijalisti u tome i da je naelektrisano na košarkaškim i fudbalskim mečevima, ali na futsalu se ovo ne dešava često. Iako smo možda u jednom trenutku bili razočarani, utakmica sa Srbijom će nam ostati u lepom sećanju. Siguran sam da će je i igrači pamtiti, iako im je publika zviždala", objasnio je selektor Trikolora.

Sa druge strane, Ivančić je bio oduševljen.
"Ono protiv Francuza je bilo fenomenalno. Niš je fenomenalno mesto za igru i svaki put se rado vratimo, jer ovakva atmosfera je retka. Teško da je negde ovako puna dvorana. To je publika koja razume, koja prati futsal. Niš ima istoriju futsala. Ovde nema šta ljudima da objašnjavate šta je futsal, kako treba da izgleda. Znaju sve i znaju to da nagrade", pun hvale je Ivančić.

Znaju, otuda, i Španci šta ih čeka kada večeras istrče na parket Čaira. Grotlo od oko 5.000 navijača, koji će pokušati da im poremete koncentraciju i potpomognu rađanje novih futsal veličina. A, kada je tako, onda nema povlačenja...

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - 3. KOLO

GRUPA B

Utorak
16.30: Francuska - Ukrajina
20.30: Španija - Srbija

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara