Orlovi imaju nedovršena posla: Rano je da mislimo o Norveškoj

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.10.19. | 11:19

Pobeda nad Litvanijom, starom mušterijom, koju je naša reprezentacija savladala sedam puta u osam susreta, postavljena je kao imperativ, iako su Orlovi poleteli ka Baltiku bez nekolicine najboljih igrača...

Svi su se okrenuli baražu. Od kvalifikacija su uveliko dignute ruke, jer samo još čudo može da pogura Srbiju da tim putem dođe do Evropskog prvenstva. Ali, ima za šta da se igra u preostale tri utakmice. Na polasku za Vilnjus, srpski fudbaleri tvrde da im je cilj da sa tri pobede zatvore trku i tek tada će se u punoj meri okrenuti Ligi nacija.

Pobeda nad Litvanijom, starom mušterijom, koju je naša reprezentacija savladala sedam puta u osam susreta, postavljena je kao imperativ, iako su Orlovi poleteli ka Baltiku bez nekolicine najboljih igrača. Trijumf nad Paragvajem (1:0), iako jedva izboren i sa igračem više, osokolio je pulene Ljubiše Tumbakovića, kojima je sada glavni cilj da uđu u seriju pobeda.

Izabrane vesti

Štoper Stefan Mitrović iz tog ugla gleda predstojeći meč sa Litvanijom. Bodovi ionako ne donose gotovo ništa, ali pobeda po pobeda, pa do marta...
"Pobedili smo Paragvaj, atmosfera u ekipi je odlična i zato je bitno da savladamo Litvaniju, da uđemo u seriju trijumfa. Neće biti lako, pogotovo zbog veštačkog terena, uslova za igru, ali imamo kvalitet da upišemo još jednu pobedu", smatra Stefan Mitrović.

Iako je i njemu jasno da Srbija do Evropskog prvenstva, prvog još od 2000. godine, može samo kroz Ligu nacija, Mitrović smatra da je rano da se već sada o tome razmišlja.
"Gledali smo Norvešku, našeg mogućeg rivala u Ligi nacija, protiv Španije sinoć, ali mislim da je rano da već sada pričamo o tome. Tačno je da smo samo još matematički u trci kroz kvalifikacije, da smo našu realnu šansu propustili protiv Portugalije, ali ima još dosta vremena do marta".

Imaju Orlovi još dosta posla do tog marta. Prvo Litvanija u ponedeljak, pa u novembru Luksemburg i Ukrajina. Tri utakmice da se još bolje upoznaju igrači sa zahtevima selektora Tumbakovića. Izdanje protiv Paragvaja je pokazalo da to još ne štima onako kako se strateg Orlova nada.
"Super za sada sve ide sa novim selektorom. Možda igra u Kruševcu nije bila kako bi trebalo da bude, ali i mi očekujemo da sve dođe na svoje mesto kako vreme bude odmicalo, kada pohvatamo sve zahteve selektora", kaže Mitrović.

Utakmica sa Paragvajem je bila dobra za Predraga Rajkovića. Posle sjajnih igara u dresu Remsa, sačuvao je mrežu netaknutom i protiv rivala iz Južne Amerike. Pokazao je selektoru da i te kako može i na njega da računa.
"Tu smo nas trojica golmana, na selektoru je da odluči ko će da brani. Ne znam ko će protiv Litvanije pred gol, videćemo u ponedeljak", nasmejao se Rajković.

Poslednji put kada je naš državni tim igrao na Evropskom prvenstvu, 2000. godine, Rajković je imao - pet godina.
"Odavno nismo igrali na prvenstvu Evrope, ali mislim da sada imamo veliku šansu. Čeka nas baraž u martu, siguran sam da po kvalitetu zaslužujemo mesto na velikom takmičenju. Zato ove preostale utakmice u kvalifikacijama i treba da nam posluže, da se što bolje uigramo i spremimo za mart", naglašava Predrag Rajković.

Za poslednjih 13 meseci Srbija i Litvanija su tri puta odmerili snage, dva puta u Ligi nacija i jednom u tekućim kvalifikacijama. Orlovi su dobili sva tri meča. Jedini u Vilnjusu u septembru prošle godine završen je rezultatom 1:0. Strelac je bio Tadić. Sada ga nema tu, kao ni polovine igrača iz tadašnjeg tima...

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara