Orlići prelepim golovima Đurđevića i Mijatovića ublažili eliminaciju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.24. | 18:58

Mlada reprezentacija sa 2:0 kao gost savladala Azerbejdžan u (neuspešnim) kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Neće mlada reprezentacija Srbije igrati na narednom Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine, ali ima nagoveštaja da bi neki budući ciklus mogao da bude povoljniji po naše fudbalere. Selektor Ljubinko Drulović je za utakmice sa Ukrajinom i Azerbejdžanom rešio da značajno promeni ekipu i pozove većinom momke koji su činili okosnicu omladinske selekcije.

Protiv lidera grupe, Ukrajine, iako je Samed Baždar uspeo da pogodi za vođstvo već u sedmom minutu, upisan je poraz (1:2), ali je gostovanje u Azerbejdžanu uspešno obavljeno. Orlići su slavili sa 2:0 i to prelepim golovima. Prvi je delo Partizanovog Vukašina Đurđevića, a drugi Njujorkovog Jovana Mijatovića.

Izabrane vesti

Igrao se 26. minut kada je desni bek crno-belih poslao snažnu dijagonalu sa dvadesetak metara, dok se doskorašnji napadač Crvene zvezde u strelce upisao u 40. minutu posle lepog driblinga i još lepšeg dodavanja Napretkovog Nikole Miličića.

Srbija je bila bolja tokom prvog poluvremena, ali po povratku sa odmora malo je nedostajalo da domaćini vrate neizvesnost i steknu psihološku prednost. Svega 20 sekundi igre u drugom poluvremenu prošlo je kada je dosuđen penal za Azerbejdžan. Srećom po Orliće, odličan je bio golman Čukaričkog Lazar Kaličanin koji je uspeo da odbrani šut sa 11 metara i prosledi loptu u korner.

Za kraj kvalifikacija Orlići će igrati protiv Ukrajine 15. oktobra na domaćem terenu. S obzirom na to da su rasterećeni rezultatskog pritiska, mogli bi Drulovićevi izabranici da pruže solidnu partiju protiv, za sada, maksimalnog rivala. Deluje da bi i Ukrajina do te utakmice mogla da overi prvo mesto ispred Engleske, odnosno direktan plasman na Evropsko prvenstvo, što bi išlo u prilog našim fudbalerima.

KVALIFIKACIJE ZA EP - U21

Azerbejdžan - Srbija 0:2 (0:2)

/Đurđević 26, Mijatović 40/



tagovi

orlićiSrbija U21Jovan MijatovićVukašin Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara